אנחנו כאן באתר "כל זכות" פועלים בכל יום כדי להגיש לכם את המידע המעודכן, הברור והחשוב ביותר בנוגע לזכויות שלכם. במקביל, אנחנו מנסים ללמוד עוד ועוד על צרכי הגולשים שלנו, כדי שלא נפסיק להשתפר. לכן לאחרונה פתחנו כאן בקבוק שמפניה וירטואלית כשעברנו את מחסום מיליון המשתמשים ל-31 ימים. מדובר בנתון משמח במיוחד, בעיקר כשוותיקי האתר זוכרים מספרים נמוכים בהרבה. מיליון היה חלום רחוק על גבול ההזיה.
כחלק מהחגיגה, רצינו לשתף אתכם בעשר עובדות מעניינות על "כל זכות", שנצברו כאן לאורך השנים:
1. כל זכות נוסדה בשנת 2009 על-ידי ארז פרלמוטר (יו"ר "כל זכות") ואמתי קורן, מנכ"ל הארגון. מטרת האתר כשהוקם, הייתה לכתוב את אנציקלופדיית הזכויות של מדינת ישראל. "כל זכות" נרשמה כחברה לתועלת הציבור – וכך נשארה עד היום. לא תמצאו ב"כל זכות" פרסומות או תוכן בתשלום – הכל חינם וללא מטרת רווח.
2. בכל זכות יש כ-6,000 ערכים, אם כי ייתכן כי כמה חדשים נוספו בעת כתיבת שורות אלו… העבודה ב"כל זכות" לא מפסיקה, יש לנו צוות נמרץ שמוסיף ערכים כל הזמן בהתאם לשינויים בחקיקה, בפסיקה או בנהלים ממשלתיים, כשהוא עומד בקשר רציף עם מוסדות המדינה. חלק גדול מעבודתנו כאן מוקדש לעדכון ערכים קיימים – כ-80 אחוז מהערכים ב"כל זכות", עוברים לפחות עדכון אחד כל שנה.
3. בעשר השנים מאז הקמת האתר, הוא עבר שינויים רבים. הצוות הראשוני נהג להתכנס בסלון של רבקה, אבל היום אנחנו מונים 18 עובדים בשכר, ולא נמצא סלון מספיק גדול כדי להכיל את כולנו. אחרי שעברנו כחמישה לוקיישנים שונים, אנחנו יושבים היום ב"בית העמותות" ברחוב סעדיה גאון בתל אביב. אנחנו גם מתרבים ככל יכולתנו: במהלך השנים נולדו לצוות של "כל זכות" שני ילדים ושני נכדים וידינו עוד נטויה.
4. אחת לשבועיים ביום רביעי, אנחנו מקיימים ישיבת צוות עם כל העובדים כדי להתעדכן, לחדד דרכי עבודה ולחשוב יחד על יעדים לעתיד. את הישיבות בדרך כלל מלוות עוגות טעימות, חלקן טבעוניות.
5. הדף הנצפה ביותר ב"כל זכות" הוא שכר מינימום. זהו נתון מעניין, שיש בו כדי לספר לנו על הקהל שלנו וסדר העדיפויות שלו. בהתאמה, הנושא הפופולרי ביותר באתר הוא "תעסוקה וזכויות עובדים", אחריו – "מיסים", "אנשים עם מוגבלויות", "פנסיה וחסכון ארוך טווח", "נשים" ועוד.
6. הנושאים השונים המכוסים ב"כל זכות" מרוכזים בפורטלים ייעודיים, להקלת ההתמצאות באתר. רשימת הפורטלים המלאה ממחישה עד כמה רחב היקף התכנים המכוסים באתר: מזכויות עובדים, דרך גמלאות וקצבאות, זכויות רפואיות וזכויות במשפחה, תוך התמקדות בכל מגזר שיש בישראל: יהודים וערבים, עולים, יוצאי אתיופיה, חרדיות וחרדים, להט"ב, אנשים עם מוגבלויות ועוד.
7. בשנת 2011, נוסד "כל זכות בערבית" – الصفحة_الرئيسية. מטרתנו היא כי כל הערכים הרלוונטיים ב"כל זכות" יתורגמו לערבית. כרגע תורגם כ- 65% מהתוכן הנדרש ואנחנו מתקדמים במרץ בדרך להשלמת המשימה. הצוות בערבית כולל ארבעה עובדים קבועים ומספר מתרגמים חיצוניים.
8. שנת 2017 הייתה שנת מפנה בהיסטוריה של "כל זכות" – בשנה זו הושק מיזם של שיתוף פעולה בין הארגון לבין משרד המשפטים, מטה ישראל דיגיטלית במשרד לשוויון חברתי והמכון למנהיגות וממשל בג'וינט ישראל. מדובר בסיוע משמעותי, שאפשר לנו להגדיל את כוח האדם ולהגיע ליעדים חדשים – מיליון המשתמשים של החודש האחרון מצטרפים ל- 6 מיליון משתמשים ב"כל זכות" בשנה האחרונה. אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים, ציינה את שיתוף הפעולה עם "כל זכות" בכנס שנערך לאחרונה באו"ם בנושא שוויון והעצמה – כדוגמא לתפקידו של המשרד ביישום המטרות של צמצום אי השוויון וחיזוק הצדק והחוק.
9. ב"כל זכות" אנו שמים דגש מיוחד על מענה להצעות שינוי של הגולשים. מנגנון "הצעות השינוי" (למטה בצד שמאל בכל דף באתר) פתוח לכל גולש ואנחנו מקבלים את הפניות ומטפלים בהן כמיטב יכולתנו. פניות הגולשים מסייעות לטיוב האתר, כך לעתים מגיעות דרך המנגנון שאלות שהאתר היה צריך לתת להן מענה ולא נתן (ואז נרתמים אנו למענה הנכון), בפעמים אחרות עלינו לתקן את התוכן הקיים כדי להיות רגישים לניסוחים שלנו. מומלץ לקרוא עוד על הביטויים בהם אנחנו משתמשים באתר – ואלה שלא.
10. אנחנו לא עובדים במטרה לקבל פרסים, אבל גם לא מתלוננים כשעבודתנו זוכה להערכה…במהלך השנים, הארגון ומייסדו, אמתי קורן, זכו לפרסים מכובדים כגון "אות מידות" לעמותה אפקטיבית וצעירה, "אות מופת" מטעם איגוד העובדים הסוציאליים אות שר הבריאות לקידום, הנגשה ומימוש של זכויות הנובעות ממצב רפואי, "אות השקיפות" מטעם "עמותת שקיפות ישראל" ובמרץ האחרון – פרס של בית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב, לאמתי קורן, על תרומתו לפיתוח שירותי רווחה וקידום החברה בישראל. היכנסו לקרוא את רשימת הפרסים והאותות המלאה.
אז אחרי שקצת "עפנו על עצמנו" – נחזור לעבודה החשובה, שהיא: להנגיש לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על זכויותיכם. אם תרצו לקרוא עוד עלינו ועל ההיסטוריה שלנו, היכנסו ל"כל זכות – אודות המיזם".
נפגש במיליון הבא!