בתקופה האחרונה, אנו עדים ללא מעט הודעות על פיטורי עובדים בחברות גדולות ומבוססות במשק הישראלי. נראה כי אלה מציפים מחדש את החששות שיש לכולם מאי-ודאות במקום העבודה. אז במקרה ואתם נאצלים להתמודד בימים אלה עם פיטורים, כדאי לדעת – באתר, ריכזו עבורכם את כל המידע החשוב והרלוונטי בנושא סיום יחדי עבודה בפורטל מקיף שיעשה לכם קצת סדר בכל הבאלגן.
את המידע המלא ניתן למצוא בכל עת בפורטל סיום יחסי עבודה באתר, למעבר לפורטל לחצו כאן
ראשית, מעסיק שרוצה לפטר עובד מחויב לקיים שימוע לפני פיטורים. אם הוחלט בסופו של דבר על פיטורים, על המעסיק לתת על כך הודעה מראש. מרגע קבלת ההודעה, תחל תקופת "הודעה מוקדמת" שאורכה נקבע על פי הוותק של העובד במקום העבודה. חשוב לציין, המעסיק יכול לדרוש מהעובד שלא להגיע לעבודה בתקופת זו אך עם זאת, הוא יהיה חייב לשלם עליה סכום בגובה משכורתו של העובד.
בנוסף, עובד שפוטר ממקום העבודה לאחר תקופה של שנה לפחות, זכאי לפיצויי פיטורים. שימו לב – המרכיב העיקרי בפיצויי פיטורין מועבר מדי חודש כחלק מההפרשה החודשית לביטוח הפנסיוני במהלך תקופת ההעסקה, ולכן חשוב לוודא כי המעסיק הפריש לביטוח הפנסיוני את כל הסכומים המגיעים לעובד. בהקשר הזה, למי שמתלבט אם להשאיר את הפיצויים בביטוח הפנסיוני או למשוך אותם, כדאי לדעת כי להחלטה זו ישנן השלכות על גובה המס שהעובד יצטרך לשלם. זאת ועוד, מומלץ לוודא כי המעסיק שילם גם על ימי החופשה השנתית שלא נוצלו וכן את דמי ההבראה שטרם שולמו.
במקרה שבו חברה נכנסת להליך של פירוק או שהמעסיק פושט את הרגל, החוק מעניק לעובדים מעמד מיוחד שנותן להם קדימות בחלוקת נכסי המעסיק, כך שאם נותרו נכסים למכירה, הראשונים בתור לקבלת התשלומים יהיו במקרים רבים העובדים. חשוב לדעת, בכדי לקבל תשלומים אלו, נדרש לבצע הליכים הכוללים מילוי טפסים והגשת תביעות חוב לנאמן או למפרק. כמו כן, אם למעסיק לא נותרו נכסים ואין באפשרותו לשלם לעובדים, ישולמו הסכומים המגיעים לעובדים על ידי המוסד לביטוח לאומי.