25 בנובמבר, הוא יום המודעות הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים. אם אתן מתמודדות עם אלימות שמופנית כלפיכן, אם אתם מכירים מישהי שמתמודדת עם אלימות, חשוב שתדעו כי לנשים אלה יש זכויות ושירותים העומדים לרשותן וחשוב מאוד להכיר ולידע את אותן נשים. באתר "כל זכות", ריכזנו את כל המידע בנושא זה בפורטל יעודי (אותו תוכלו למצוא כאן >>) שהוקדש לנושא וזמין בכל עת ובחינם.
לחצו כאן למעבר לפורטל אלימות במשפחה באתר
בראש ובראשונה, אישה שחוותה אלימות במשפחה, עשויה להיות זכאית לזכויות הנוגעות לדיור ועשויות לספק מענה ראשוני בעת הצורך, בין אם מדובר במקלט לנשים נפגעות אלימות הנועד לספק הגנה פיזית ובטחון נפשי לה ולילדיה או סיוע בשכר דירה. כמו כן, אישה ששהתה במקלט לנשים נפגעות אלימות למעלה מ- 60 ימים וסיימה את השהות בו ולא חזרה לביתה, זכאית לקבלת מענק שיסייע לה בהמשך בשווי 8,000 ש"ח לפחות. בנוסף, נשים נפגעות אלימות הזקוקות לתמיכה נוספת יכולות לבקש להתגורר בדירת מעבר לאחר סיום השהות במקלט.
גם בתחום התעסוקה, חשוב לדעת כי החוק אוסר על פיטורי עובדת השוהה במקלט לנשים נפגעות אלימות בזמן היעדרותה מהעבודה וכן במשך 90 הימים שלאחר חזרתה לעבודה. כמו כן, עובדת ששהתה 60 ימים לפחות במקלט לנפגעות אלימות ובחרה לעזוב את מקום עבודתה, עשויה להיות זכאית לפיצויי פיטורים.
בנוסף, ראוי לציין – אישה שדיווחה על אלימות במשפחה, עשויה להיות זכאית לקבלת סיוע משפטי ללא עלות וחשוב להדגיש, כי הדיון בבית המשפט הוא בדלתיים סגורות. כמו כן, אישה שנפגעה מאלימות עשויה להיות זכאית לדיון מהיר בהוצאה לפועל בעת גביית מזונות ילדיה, לאבטחה בלשכות ההוצאה לפועל ואף לאגרה מופחתת בעת הגשת תביעה על נזקים בשל תקיפה מינית.
ומה עוד כדאי לדעת? אישה נפגעת אלימות החיה עם ילדיה בנפרד מבן זוגה, עשויה להיות זכאית למגוון זכויות בהיבטים כלכליים כמו סיוע במעונות יום ומשפחתונים עבור ילדיה, הטבות מס ועוד.
מעל הכל, עיזרו לנשים אלה להגיע לגורם מוסמך בטיפול במקרים כאלה מהר ככל האפשר והגידו גם אתם: די לאלימות נגד נשים!