את חג הקורבן, הלוא הוא עיד אל אדחא, יחגגו השנה מיום שלישי 21.08.2018 עד יום שישי 24.08.2018. עובדים רבים במשק יחגגו את החג, שמעלה שאלות רבות לגבות זכויות החוגגים וההתאמה של ימי החג לימי העבודה במשק. באנו לעשות סדר.
חג הקורבן, או בערבית עיד אל-אדחא (عيد الأضحى), מכונה גם "החג הגדול". זהו חג מוסלמי ודרוזי, שמציין את המועד לקיום החג', העלייה לרגל למכה, עבור המוסלמים. זה החג החשוב ביותר בלוח החגים הדרוזים, שלהם מנהגים שונים מאלה שיש למוסלמים.
החג נמשך ארבעה ימים ומועדו משתנה בכל שנה בלוח הגרגוריאני.
היעדרות בימי החג
עובדים מוסלמים או דרוזים, שבחרו לעבוד לפי לוח החגים המוסלמי או הדרוזי, רשאים להיעדר מעבודתם במהלך ימי החג מבלי ששכרם או תנאי העסקתם ייפגעו.
עובדים שאינם יהודים, רשאים לבחור אם לצאת לחופשה בחגי דתם או בחגים יהודיים, בגלל חופשות הילדים בבתי הספר או בגלל בחירה אישית מכל סיבה אחרת.
על ימי החופש בהם יהיו בחגם, יקבלו שכר רגיל (אם הם עובדים על בסיס משכורת חודשית) או שיקבלו דמי חגים (אם הם עובדים שעתיים או יומיים). על בחירתם הם צריכים להודיע מראש למעסיק.
מהם דמי חגים תוכלו לקרוא כאן>>
עובד לא יהודי בחגים היהודים
עובדים שאינם יהודים, שבחרו לחגוג את חגי דתם ועובדים במקום עבודה שנסגר במרוכז בחגים היהודיים, רשאים להיעדר מעבודתם בחגיהם, למרות שנעדרו גם בחגים היהודיים. ההיעדרות בחגים היהודיים, תיחשב כחלק מהחופשה השנתית וימי חופש ינוכו מהמכסה שיש לאותם עובדים. במקרה שבחרו כך, ההיעדרות בחגים של דתם תחשב כימי חג שעליהם יקבלו שכר או דמי חגים.
עובדים לא יהודים שבחרו לימי חופשתם את החגים היהודיים, יקבלו בחגים אלה את שכרם כרגיל או דמי חגים. בימי החג המוסלמי, יוכלו לבחור אם לעבוד כרגיל או לבקש ימי חופש מראש, שינוכו מימי החופשה שעומדים לרשותם. שימו לב, מספר ימי החג המקסימלי שניתן לנצל הוא 9 ימים.
ערב החג
ערב החג הוא יום עבודה רגיל, בדרך כלל מקוצר. מעסיק יוכל להחליט האם העובד יצא לחופשה בערב החג או לא אך בכל מקרה, יום העבודה בערב החג יהיה קצר יותר מהעבודה ביום עבודה רגיל (לפי השעות הנהוגות במקום העבודה ובענף בו הם מועסקים. את כל הפרטים ניתן לראות כאן >>).
על המעסיק לדעת, שערב עיד אל-אדחא יכול להיחשב כאחד מ-2 ימי הבחירה השנתיים שעומדים לזכות העובדים שלו, מוסלמים או דרוזים.
על כל הזכויות והחובות של העובד באיד בעיד אל אדחא תוכלו לקרוא כאן >>
טיפ למעסיק
שימו לב, בישראל בני דתות שונות ולכולם הזכות לחגוג את חגיהם. כדי שלא תלכו לאיבוד, כדי שלא תשכחו, אנחנו ממליצים לכם לסמן פעם בשנה בלוח השנה את החגים השונים המתקיימים עבור בני כל הדתות וכך תוכלו להיערך במועד במקום העבודה, מול החוגגים ומול שאר עובדי החברה, שעובדים לצדם.
כמו כן, מומלץ להתעדכן בכל הזכויות העומדות לבני הדתות השונים בישראל בימי חגם:
כל התנאים העומדים לעובדים מוסלמים בימי חגם כולל תאריכים שנתיים >>
כל התנאים העומדים לעובדים דרוזים בימי חגם >>
כל התנאים העומדים לעובדים נוצרים בימי חגם >>
ימים בשנה בהם ניתן לקחת חופשה כבחירה ללא צורך באישור המעסיק >>