ישראלים רבים לא מודעים לזכותם לצאת לחופשה בימים מיוחדים שהוגדרו כ'ימי בחירה'. ריכזו עבורכם באתר "כל זכות" מדריך מפורט (אותו תוכלו למצוא כאן >>) עם כל המידע על ימי הבחירה, שעשוי להיות רלוונטי לכל אורך השנה. אז מהו יום בחירה וכיצד ניתן לממש אותו? הנה כל הפרטים:
ימי בחירה, הם ימים מיוחדים שנקבעו במהלך השנה בהם זכאי עובד לקחת יום חופש מבלי להידרש לאישור מהמעסיק. זאת, בניגוד לימי חופשה שנתית רגילים עליהם שמורה למעסיק הזכות לאשר או לשלול את בקשתו של העובד.
לכל עובד במשק, שמורה הזכות להיעדר שני ימים בשנה בתנאי שלפחות אחד מהם הוא באחד מהמועדים שנקבעו כימי בחירה, כאשר ההיעדרות היא על חשבון ימי החופשה השנתית. מרבית המועדים שנקבעו כימי בחירה, נקבעו על חגים ומועדים מיוחדים במהלך השנה שאינם מזכים בחופשה רשמית מהעבודה ובהם צום גדליה, ערב יום כיפור, ערב פסח וערב שביעי של פסח, חג המימונה, צום תשעה באב, יום האישה הבינלאומי, ימי הזיכרון לשואה ולחללי מערכות ישראל, יום ירושלים ואפילו יום פטירת הרצל.
אבל לא רק חגים ומועדים יהודיים – גם עבור עובדים מוסלמים, נוצרים, דרוזים וצ'רקסים נקבעו ימי בחירה מיוחדים במהלך השנה, בהם ניתן למצוא את ערב חג המולד, ערב חג הפסחא, יום הבשורה, ערב עיד אל-פיטר, ערב יום הולדת הנביא, ערב חג הנביא שועייב ויום הזיכרון לעדה הצ'רקסית.
כדי לממש את ימי הבחירה, יש לשים לב לשני תנאים מרכזיים. הראשון, מחייב את העובד להודיע למעסיקו לפחות 30 ימים מראש על כוונתו לצאת לחופשה ביום בחירה. בנוסף, מכיוון שימי הבחירה יורדים מסך ימי החופשה השנתית של העובד, הזכאות לתשלום עבור ימי החופשה השנתית מותנית בכך שהעובד לא יעבוד במקום עבודה אחר במהלך ימי החופשה. במקרה שהעובד עבד בעבודה אחרת, המעסיק רשאי לא לשלם לו עבור ימי החופש שלו, ואם המעסיק כבר שילם לעובד עבור ימי חופש שבהם עבד במקום אחר, המעסיק רשאי לנכות את התשלום משכר העובד.
את המידע המלא על ימי בחירה והדרכים לממשם, ניתן למצוא במדריך המפורט באתר אותו תוכלו למצוא כאן >>