באתר "כל זכות" ריכזו את כל המידע על זכויות נשים במדריך מקיף ונרחב (אותו תוכלו למצוא כאן >>) הכולל גם מידע על כמה זכויות שאולי לא הכרתן שעשויות בהחלט לסייע לכן לכל אורך השנה.
כך למשל, לרשותן של נשים עומדת זכות ייחודית הנוגעת לתנאי העסקתן בשעות הלילה. על פי החוק, עובדת המועסקת בלילה, זכאית למנוחה של 12 שעות לפחות בין משמרת אחת לשנייה, כאשר המעסיק מחויב לספק לעובדת המועסקת במשמרת הלילה אמצעי תחבורה למקום העבודה וממנו במקרים בהם אין אפשרות להשתמש בשירותי תחבורה אחרים. בנוסף, אם עובדת נדרשה לעבוד בלילה במקום עבודה שלא עבדו בו לפני כן בלילה, היא רשאית להודיע למעסיק בכתב כי היא אינה מסכימה לעבור בלילות בתוך 3 ימים מהיום שבו דרשו זאת ממנה. ומה לגביי תהליך הקבלה לעבודה? גם כאן, שמורה לנשים הזכות לסרב לעבוד במשמרות לילה מבלי שהדבר ישפיע על סיכוייהן להתקבל לעבודה. בהקשר זה, חשוב לציין כי זכויות אלו אינן גורפות עבור כלל מקומות העבודה במשק ורצוי מאוד ללמוד על הנהלים הרלוונטיים למקום העבודה שלכן.
כמו כן, לנשים עומדות באופן טבעי גם שורה ארוכה של זכויות הקשורות להריון ולידה, בהן כמה זכויות מוכרות מאוד דוגמת הזכות לחופשת לידה, דמי לידה ואיסור פיטורין. אולם לצד זכויות אלה, ישנן גם כמה זכויות פחות מוכרות הנוגעות בהגבלת עבודה במהלך תקופת ההיריון, לפיהן לאחר החודש החמישי להריון ישנן הגבלות ברורות על שעות העסקה של נשים, האוסרות בין היתר העסקה בשעות הלילה, בשעות נוספות ובימי המנוחה. זאת, אלא אם כן הביעה העובדת הסכמה מפורשת לעבוד בשעות אלו. ומה עם תקופת שמירת הריון? ובכן, אישה שצריכה להיות בשמירת הריון במשך 30 יום לפחות, זכאית לגמלה מהמוסד לביטוח לאומי שנועדה לפצות אותה על אובדן השכר בתקופה זו. אם משך שמירת ההריון קצר מחודש, העובדת לא תהיה זכאית לגמלה מהמוסד לביטוח לאומי אך תוכל לנצל את ימי המחלה העומדים לרשותה ממקום העבודה. חשוב לציין שתקופת שמירת ההיריון חייבת להיות מלווה בהוראה מפורשת מרופא וכי במשך כל תקופה זו העובדת ממשיכה לצבור וותק כרגיל במקום העבודה וכמו כן, תקופת שמירת ההיריון אינה פוגעת בגובה דמי הלידה אותם תקבל העובדת עם הלידה.
עוד נושא פחות מוכר הוא תחום הסיוע לאמהות עובדות במימון מעונות יום או משפחתונים. ככלל, סיוע זה ניתן על ידי משרד הכלכלה והוא תלוי בהיקף העבודה ובמצב הכלכלי של המבקשת. איך מממשים זכות זו? מדובר בתהליך פשוט למדי כאשר כל שצריך לעשות הוא למלא טופס בקשה באתר משרד הכלכלה ולרשום את הילד לאחד מהמעונות או המשפחתונים המוכרים על ידי המשרד.
זכויות אלה, הן רק טעימה מהמגוון הנרחב של הזכויות העומדות לרשותן של נשים עליהן ניתן ללמוד במדריך ואנו ממליצים לכן בחום להיכנס לפורטל וללמוד על המגיע לכל אחת ואחת.