באתר "כל זכות" ניתן למצוא את המידע העדכני ביותר בתחום זכויות הלידה במדריך מיוחד שהוקדש לנושא של הריון ולידה (אותו תוכלו למצוא כאן >>). לפניכם מדריך מקוצר של השינויים העיקריים:
ראשית, אחד השינויים המשמעותיים שעתידים להיכנס לתוקף לאחר אישור הרפורמה, הוא הארכת חופשת הלידה בתשלום. אם עד היום, עובדת שעבדה במשך שנה רצופה אצל המעסיק בטרם הלידה הייתה זכאית לכ-14 שבועות חופשת לידה בתשלום ועוד 12 שבועות ללא תשלום, עם כניסת השינוי לתוקף יוכלו היולדות ליהנות מ-15 שבועות של חופשת לידה בתשלום ובהמשך, אף מ-16 שבעות. ומה לגבי נשים הזכאיות רק ל-7 שבועות של חופשת לידה בתשלום? גם במקרים אלה, מבקשת הצעת החוק לשפר את תנאיה של היולדת ולהאריך את תקופת הזכאות ל-8 שבועות. בהקשר זה, כדאי לציין כי חידוש נוסף בחוק, רלוונטי גם עבור מקרים של לידה מרובת עוברים, שכעת יוכלו להאריך את חופשת הלידה ב-4 שבועות עבור כל ילד מעבר לילד הראשון ולא ב-3 שבועות כפי שהיה נהוג עד היום.
שינוי נוסף שעתיד להיכנס לתוקף רלוונטי במיוחד עבור יולדות סטודנטיות הזכאיות לחופשת לידה ממקום עבודתן. אם עד היום, החוק אפשר לבני זוג לחלוק את חופשת הלידה עם היולדת אך ורק במקרים בהם חוזרת היולדת לעבודה מוקדם מהרגיל, מעתה יוכלו בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה גם במקרים בהם העובדת היא גם סטודנטית שנדרשת לחזור לספסל הלימודים ולא לעבודה. במילים אחרות, מספיק שהיולדת תחזור לספסל הלימודים עקב דרישת המוסד בו היא לומדת גם אם לא חזרה לעבודה, כדי שבן זוגה יוכל לקחת חופשת לידה במקומה. לצד זאת, חשוב לדעת כי שינוי נוסף המובא בהצעת החוק, מאפשר לבני הזוג לחלוק את חופשת הלידה עם היולדת ולקבל דמי לידה גם אם לקחו חופשה הקצרה מ- 21 יום הקבועים כיום בחוק, ובלבד שייקחו חופשה בת 7 ימים מלאים לפחות.
זאת ועוד, הטבה משמעותית נוספת שעתידה להיכנס לתוקף עם אישור הצעת החוק, נוגעת בסבסוד מעונות היום והמשפחתונים עבור יולדות הנמצאות בחופשת לידה. אם עד היום יולדת שלא עבדה עקב היותה בחופשת לידה לא הייתה זכאית לסבסוד של מעונות היום והמשפחתונים, הרי שהצעת החוק החדשה משפרת גם מצב זה וקובעת שאם לפני חופשת הלידה הייתה העובדת זכאית לסבסוד המעון או המשפחתון, היא תהיה זכאית לסבסוד זה גם במהלך חופשת הלידה למרות שאינה עובדת.
את המידע המלא על כל השינויים, ניתן יהיה למצוא עם אישור הרפורמה במדריך המלא שהוקדש לנושא של הריון ולידה באתר ולכן, מומלץ מאוד לעקוב אחר הפרסומים בתקשורת ולהתעדכן באישורה הסופי של הרפורמה.