עבור רבים מנפגעי שריפות הענק ההתמודדות עם האירועים הטראומטיים רק מתחילה עם שוך האש. האפשרות כי השריפות החלו כתוצאה מהצתות מכוונות על רקע לאומני, פתחו פתח להגדרת השריפות כ"פעולת איבה", הגדרה שביכולתה להקנות לנפגעים לא מעט זכויות שביכולתן לסייע במהלך תקופת השיקום. כדי לסייע לכמה שיותר נפגעים לממש את זכויותיהם, ריכזו באתר את כל המידע על פגיעה ברכוש במהלך פעולות איבה בשורה של מדריכים מפורטים.
כך למשל, מהמדריך בנושא פיצוי על נזק שנגרם לרכוש בגין פגעת איבה מתברר כי אזרח שנגרם נזק לרכושו כתוצאה מפעולת איבה זכאי לקבל פיצויים על הנזק שנגרם לו. במקרים שכאלה, פונים בדרך כלל נציגי קרן הפיצויים ברשות המיסים (מס רכוש) מיוזמתם אל הנפגעים ומדריכים אותם כיצד לקבל את הפיצוי. נפגעתם במסגרת פעולת איבה ולא פנו אליכם נציגי קרן הפיצויים? ניתן בהחלט לפנות אליה באופן יזום באמצעות מוקד רשות המיסים בטלפון 4954*, תוך שבועיים ממועד גרימת הנזק. בכל מקרה, את התביעה ניתן להגיש בתוך 30 יום בלבד ממועד האירוע וניתן לעשות זאת גם באמצעות אתר האינטרנט של רשות המיסים.
שווי הפיצוי שיינתן עבור חפצי הבית שנפגעו, ייקבע לפי עלות התיקון. אולם, במידה ומנהל מס רכוש הנמצא בזירת האירוע מוצא שהחפץ אינו בר תיקון, גובה הפיצוי שישולם יהיה בהתאם לשווי של חפץ ביתי דומה במקומו, וזאת על פי סכומים הקבועים 'במחירון חפצי בית' של רשות המיסים. בהקשר זה יש להדגיש כי חל איסור לפנות ציוד, מלאי, פסולות או כל חפץ אחר שנמצא בבית או בבית העסק ללא תיאום מוקדם עם שמאי קרן הפיצויים ברשות המיסים, וזאת בשביל שתוכלו לממש את מירב זכויותיכם לפיצוי.
חשוב לציין כי לא יינתן פיצוי עבור נזקים או אובדן שנגרמו לכסף מזומן, תכשיטים, חפצי אומנות או עתיקות.
זוהי גם הזדמנות מצוינת להזכיר גם את המדריך 'מצב חירום' הזמין באתר ומרכז את כל המידע הנדרש להתמודדות עם מצבי חירום שונים דוגמת אסונות טבע ועימותים צבאיים. למעבר למדריך, לחצו כאן.