למרות שהקהילה הלהט"בית פעילה, כל העת עולות שוב על סדר היום האפליה והמצוקה שחשים רבים מחברי הקהילה, ואת הקשיים אותם הם חווים בפועל. על מנת לסייע, יצרנו באתר מדריך ייעודי (אותו ניתן למצוא כאן>>), שמרכז את שלל הזכויות העומדות לרשותם/ן של חברי וחברות הקהילה ויכול לסייע בהדיפת חלק מהקשיים היומיומיים.
כך למשל, מפורטות במדריך החובות החוקיות האוסרות על אפליה מטעמי נטייה מינית בעבודה – ועל אפליה מטעמי נטייה מינית או מגדר בחינוך. אם לא קיבלו אתכם לעבודה, פגעו בקידומכם או הרעו את התנאים להם אתם זכאים על רקע נטייתכם המינית, ואפילו אם שאלו אתכם על נטייתכם המינית, זוהי אפליה אסורה ואתם יכולים לפנות לנציבות לשוויון הזדמנויות בעבודה או למגוון גופים אחרים, המפורטים במדריך.
עוד עולה מהמדריך כי לזוגות להט"בים יש כמעט את אותן הזכויות כמו לכל זוג אחר, כגון: ירושה, פטור ממסים, וזכויות הקשורות להורות. כך למשל, הורים מאותו מין זכאים לקצבאות ילדים, חופשת לידה, דמי לידה ויכולים לאמץ או להתמנות כאפוטרופוסים על ילדיהם של בני הזוג כמו בני זוג אחרים. יתרה מכך, כאשר לאחד מבני הזוג נולד ילד ואין הורה ביולוגי נוסף, רשאי בן מהזוג להירשם כהורה השני ללא צורך בהליך אימוץ. בנוסף, זוג גברים שעבר תהליך פונדקאות בחו"ל ושכתוצאה ממנו נולדו יותר מ-2 ילדים זכאי לקצבת לידה גם אם הילדים נולדו משתי אימהות פונדקאיות נפרדות. כמוכן, להבדיל מבעבר, אסור להפלות נשים לסביות בקבלת תרומות זרע ויותר אין לדרוש מהן חוות דעת פסיכיאטרית בטרם קבלת התרומה.
זאת ועוד, לאוכלוסיות שונות בתוך הקהילה יש אפשרויות סיוע נרחבות אף יותר. כך למשל, מופעלות דירות מעבר לצעירות טרנסג'נדריות, היוצרות עבורן פתרון דיור זמני לשנה עד שנה וחצי.
במדריך המלא כלולות זכויות רבות נוספות עליהן כדאי להתעדכן באמצעות לחיצה כאן.