משפחות נפגעי פעולות האיבה, זכאיות לשורה ארוכה של זכויות, שבכוחן לסייע עם ההתמודדות הלא פשוטה עם האירוע הטראומתי ותוצאותיו. על מנת לסייע ריכזנו באתר שורה של מדריכים מפורטים המרכזים את כל המידע על הזכויות השונות והדרכים לממשן (אותם תוכלו למצוא כאן>>).
כך למשל, בני משפחה מדרגה ראשונה של הנפגע, זכאים למגוון רחב מאוד של זכויות, בהן החזרים עבור הוצאות שנעשו כתוצאה מפגיעתו של בן המשפחה, הוצאות מחייה בעת השהייה בבית החולים, הוצאות לינה ונסיעות למתגוררים הרחק מבית החולים ועוד. בנוסף, נפגעים ובני משפחותיהם, זכאים להשתתף בקבוצות תמיכה אותן מפעיל המוסד לביטוח לאומי. הקבוצות נועדו לתמוך בהתמודדות עם הפציעה, הטראומה והשכול, והן מתבצעות כמפגשים פתוחים, כסדנאות קצרות מועד או כקבוצות טיפול ותמיכה הנפגשות לאורך זמן.
כמו כן, המדינה מעניקה סדרה של זכויות עבור ילדיהם של מי שנפגעו או נספו בפעולות איבה. כך למשל, עם הגיע הילדים למצוות, נינים מענקים מיוחדים. בנוסף, ניתנים מענקי לימודים במוסדות להשכלה גבוהה, מענקי נישואין ותגמולים שונים, בהם מענק הבראה שנתי, מענק הבראה לאחר אסון ועוד. יתומים של מי שנרצחו בפעולות איבה זכאים למימון דיור, מימון אבחון ללקויות למידה, הוראה מתקנת והכשרה מקצועית. כמוכן זכאים יתומים להשתתפות בהוצאות לימודים ומענק גיל 30. חשוב לציין כי גם אחים של חללים זכאים לזכויות שונות בהם שיעורי עזר ועוד.
זאת ועוד, ישנן שורה של זכויות שאינן ניתנות באופן אוטומטי, אותן חשוב להכיר ולדרוש. כך למשל, הורים שכולים עשויים להיות זכאים להלוואות לטיפולי שיניים. אלמן, אלמנה או הורים שכולים של מי שנספה בפעולת איבה אשר זקוקים לאישפוז במוסד או בית אבות, זכאים למימון חלקי ובמקרים מסוימים אף מימון מלא של האישפוז. ולבסוף, חשוב לציין כי בני משפחות של נפגעי פעולות איבה זכאים על פי חוק להיעדר מיום העבודה ביום הזיכרון מבלי שהדבר יפחית ממשכורתם או ינוכה מימי החופש שלהם.
את המידע המלא, ניתן כאמור לקבל א המדריך המיוחד שהוקדש לנושא באתר. למעבר למדריך, לחצו כאן.