העובדים בישראל מסתפקים בימי החופשה וההיעדרות הקיימים כיום, עליהם ניתן ללמוד בפורטל שהעלינו במיוחד לאתר (אותו ניתן למצוא כאן>>), נמצא כל המידע והזכויות המגיעים לכם.
לזכותו של כל עובד במשק, עומדת הזכות למספר ימי חופשה בתשלום, המחושבים בהתאם לוותק של העובד ולאופן העסקתו. כך למשל, מי שמועסק 5 ימים בשבוע, ועד ותק של 4 שנים, יהיה זכאי לעשרה ימי חופשה בפועל בשנה. בשנה החמישית והשישית יתווספו יומיים בכל שנה (12 ו- 14 ימים) ומהשנה השביעית עד ה- 12 יתווסף יום חופשה נוסף בכל שנה למניין ימי החופשה השנתית בפועל עד לגבול של 20 ימי חופשה שנתית בפועל. את הפירוט המלא ניתן למצוא כמובן, בפורטל שבאתר. עוד חשוב לדעת כי בני נוער ועובדי קבלן, זכאים למספר ימי חופשה גבוה יותר מעובדים אחרים במשק. את ימי החופשה השנתית ניתן לנצל לא רק עבור חופשות יזומות ע"י העובד, אלא גם במקרים של היעדרות מהעבודה בשל מזג אוויר, חופשות מרוכזות שעליהן מחליט המעסיק או אפילו מימוש של ימי בחירה מיוחדים. בהקשר זה, חשוב לדעת כי תיקון חדש לחוק אשר צפוי להיכנס לתוקף כבר ביולי הקרוב, יוסיף שני ימי חופשה נוספים בהדרגה למניין הימים אותם ניתן לצבור ולכן – חשוב לשים לב שמספר ימי החופשה העדכני מופיע בתלוש המשכורת.
בפורטל, ניתן למצוא גם מידע נרחב על חופשות וימי היעדרות מהעבודה, שאינם תלויים במניין ימי החופשה השנתית אותם צבר העובד. כך למשל, בכל הנוגע להיריון ולידה, עובדות רשאיות להעדר מהעבודה עקב בדיקות הריון ואף לצאת לחופשת שמירת הריון וחופשת לידה, אותה ניתן לפצל או אפילו להאריך במקרים מסוימים. כמו כן, הורים מאמצים וכאלה העוברים תהליך פונדקאות, זכאים גם הם לימי חופשה והיעדרות מיוחדים.
זאת ועוד, עובדי חברות ניקיון וחברות השמירה והאבטחה, זכאים לאחר שישה חודשי עבודה לחופשה מיוחדת בת שלושה ימים לרגל נישואיהם, וחופשה בת יום אחד לרגל נישואי ילדיהם ולידת ילד. כמו כן, בפורטל ניתן ללמוד על חופשות נוספות הניתנות לעובדים, בהן חופשה לעובדי מדינה המשרתים במילואים, חופשות מיוחדות לעובדי אולמות וגני אירועים, חופשות בני נוער עובדים, זכויות עובדים בחגים ומועדים ואפילו לא עלינו, חופשות מיוחדות להם זכאים עובדים שחוו אובדן של קרוב משפחה.
בכל מקרה, נזכיר כי עובדים שאין ברשותם די ימי חופשה ונזקקים לחופשה ארוכה, יכולים בתאום ובאישור המעסיק, לצאת לחופשה מיוחדת ללא תשלום (חל"ת), במהלכה מפסיק העובד לקבל שכר, אך נשמרים יחסי עובד- מעביד והתנאים בהם עבד העובד ערב היציאה לחופשה. למרות זאת, מומלץ לפני היציאה לחל"ת לבדוק מול המעסיק שדמי הביטוח הלאומי משולמים במהלך החופשה ומול המבטח הפנסיוני שהרצף הביטוחי לא נפגע.