התמכרות, בין אם היא התמכרות להימורים, סמים או אלכוהול, מוגדרת כמחלת נפש לכל דבר, שאפשר ורצוי מאוד לטפל בה כדי למנוע את החמרתה. על מנת לסייע, ריכזנו באתר את כל האפשרויות העומדות בפני המכורים ומשפחותיהם בדרך הסבוכה החוצה מהבור אליו נקלעו (מדריך זכויות למכורים ניתן למצוא כאן >>).
כך למשל, נפגעי התמכרויות ובני משפחותיהם, יכולים לפנות לקבלת עזרה וטיפול ביחידות המיוחדות שהוקמו לכך ברשויות המקומיות. עם הפניה, תאבחן ועדה מיוחדת את מצבו של הנפגע ותתאים לו תכנית טיפול אישית המותאמת לצרכיו וצרכי משפחתו. במידת הצורך, עשויים גם ילדיהם של נפגעי ההתמכרות להיות זכאים לקבלת טיפול ותמיכה. חשוב לציין כי בני נוער הסובלים מהתמכרויות זכאים לסיוע נוסף המפורט במדריך.
בנוסף, המוסד לביטוח לאומי יאפשר בתנאים מסוימים לנפגעי התמכרויות, לקבל גמלת הבטחת הכנסה ללא צורך בהתייצבות בלשכת התעסוקה. את הגמלה, שסכומיה נעים בין 1,384 – 4,400 ש"ח בחודש, ניתן לקבל לאחר הגשת בקשה מסודרת למוסד לביטוח לאומי, הכוללת המלצה של העובד הסוציאלי המטפל, טופס סיכום של ועדת האבחון ודו"ח חודשי מפורט על מצבו של המטופל.
מוקד סיוע נוסף העומד לרשותם של נפגעי התמכרויות, ניתן באמצעות מרכזי יום מיוחדים המספקים מסגרת תומכת ויציבה לנפגעי התמכרויות בתקופה שלאחר הגמילה הפיזית או לאחר החזרה מטיפול במכון גמילה. במהלך השהות במרכזי היום, יכולים נפגעי ההתמכרויות להשתתף בפעילויות השונות אותם מציעים המרכזים, בהן סדנאות, חוגים וטיולים, כאשר השהות במרכזים איננה כרוכה בתשלום.
את כל המידע, תוכלו למצוא במדריך המלא באתר. למעבר למדריך, לחצו כאן.