תאונת הדרכים הקטלנית שאירעה בתחילת השבוע הזכירה לכולנו את הקטל הבלתי נתפס בדרכים ומחירו. אך בדיון המתגבר על מניעת התאונות נשכחים לרוב הנפגעים ובני משפחותיהם והציבור עובר הלאה אל האסון הבא. אבל האם יש זכויות למי שנפגע? ומה עושים ברגע שאחרי?
נפגעי תאונות ובני משפחותיהם עומדים בפני הרים של קשיים- ראשית, הקושי הפיזי ולאחריו מגיע מיד הקושי הבירוקרטי, המוסיף לא אחת התמודדויות לא פשוטות. לכן, חשוב לדעת את הזכויות על מנת שתוכלו להתמודד בצורה יעילה ופשוטה יותר עם המצב החדש.
בפורטל מיוחד שהוכן לנושא, מפורטות זכויות רבות העומדות לרשות הנפגעים. כך לדוגמה, מתברר כי לאחר הפינוי מזירת התאונה יעביר מד"א דרישה לתשלום. עם זאת, התשלום ימומן ע"י קופת החולים או חברת הביטוח, והמדריך מציין את התנאים לכך. זאת ועוד, נפגע שיספק אישור מהמשטרה על התאונה יהיה פטור מתשלום על אגרת חדר המיון אליו יפונה.
לאחר התאונה תוכלו לתבוע פיצויים מחברת הביטוח של הרכב שבו שהיתם בזמן התאונה. הולכי רגל יתבעו את חברת הביטוח של הרכב שפגע בהם. חשוב לציין כי שכרו של עורך הדין קבוע בחוק והוא אינו רשאי לגבות יותר מאותו הסכום. כמו כן, נפגעי תאונות דרכים ובני משפחותיהם עשויים להיות זכאים לגמלאות שונות מהביטוח הלאומי. זאת ועוד, בני משפחה של הרוגים בתאונות דרכים עשויות להיות זכאים לקצבאות שונות בהם גמלת תלויים או קצבת שאירים. כמו כן זכאים בני המשפחה לסיוע מטעם הרשות המקומית, טיפול אישי ומשפחתי וקבוצות תמיכה, העוסקים כולם בהסתגלות למצב החדש והקשה אליו הוטלו בעקבות האסון.
חשוב לציין כי במקרה של תאונות דרכים, כמו בהרבה אירועים, לא כל הזכויות ניתנות באופן אוטומטי, וישנן פעולות לא מעטות בהן יש לנקוט על מנת לממש אותן. לכן, יש לבדוק היטב ולפעול על מנת שלא לפספס את מה שמגיע לכם.