הורות לילדים עם מוגבלויות היא נושא שלא יורד מסדר היום. בין אם דרך מחאה חברתית, שיח על חינוך מיוחד, הצפה של נושאי נגישות – היום ברור כי מסע ההורות הזה הוא מאתגר ומלא בהתמודדויות.
אם יש לכם ילד או ילדה עם מוגבלות – שכלית, פיזית או אחרת – אתם וודאי יודעים על הפן הכלכלי של ההתמודדות הזו. הנה הזדמנות לבדוק אם אתם מכירים את כל הזכויות הכספיות שיש לכם, כולל פטורים, הנחות והטבות.
קצבאות מביטוח לאומי
אחד הנושאים הראשונים שהורים לילדים עם מוגבלות נחשפים אליו, לפעמים כבר מרגע הלידה, הוא הזכאות לגמלת ילד נכה – אלפי שקלים שמועברים לחשבונם מדי חודש מהמוסד לביטוח לאומי, בהתאם לאחוזי הנכות של הילד. כאשר המוגבלות של הילד היא פיזית ופוגעת בניידות, תתכן זכאות לסכום נוסף – גמלת ניידות. אם נקבעה לילד מוגבלות בניידות בשיעור שמתחת ל- 80%, על הוריו לבחור בין אחת מהגמלאות.
שימו לב – בוועדות לקביעת אחוזי נכות, לא תמיד נדרשת נוכחות הילד. למידע על התנאים שבהן ניתן לכנס ועדה ללא הילד, הכנסו לערך המלא ב"כל זכות", כאן.
מס הכנסה
הורים לילד עם מוגבלות עשויים להיות זכאים לשתי נקודות זיכוי שנתיות ממס הכנסה, הטבה ששוויה 436 ש"ח לחודש. על מנת לקבל את הזיכוי חשוב למלא טופס 101 במקום העבודה. במקרה שהדבר לא נעשה בזמן, ניתן לקבל את הסכום בהחזר מס.
למידע המלא על טופס 101, הכנסו לכאן.
הנחות
עם הזכאות לגמלת ילד נכה, יש גם זכאות להנחות שונות – בארנונה, בחשבון החשמל ובחשבון המים. ההנחות יכולות להטצבר לסכום משמעותי, אז חשוב לוודא שאתם מקבלים אותן.
זכויות מול המעסיק
הורים לילדים עם מוגבלויות שעובדים כשכירים באותו מקום עבודה לפחות שנה – זכאים לזקוף 18 ימי העדרות לטיפול בילדם, על חשבון ימי המחלה שצברו. משמעות הדבר היא כי הם יקבלו תשלום עבור ימים אלו כאילו עבדו, החל מהיום הראשון להעדרות.
למידע נוסף הכנסו ערך המלא ב"כל זכות", כאן.
>> אם אתם הורים לילדים עם מוגבלויות ואתם רוצים ללמוד עוד על הזכויות של ילדיכם ושלכם, הכנסו למדריך המלא המוקדש לנושא ב"כל זכות". רק בריאות!