מאז שהמילה "קורונה" נכנסה לחיינו, הם לא מפסיקים להשתנות. בשעת כתיבת שורות אלו, יש להודות שהם לא נראים נפלא. המתח ואי הוודאות נכנסו כמעט לכל בית בישראל, כאשר אל מול ההתמודדויות עם הנגיף, שאלות של פרנסה נהיות קשות מיום ליום.
אנחנו ב"כל זכות" לא יכולים לתת תשובות לכל השאלות – אבל מנסים ככל יכולתנו לחדד את מה שאנחנו כן יודעים. הנה כמה שאלות נפוצות בתקופה זו, והתשובות אליהן.
הוחזרתי לעבודה אחרי חל"ת, אבל עכשיו עלי שוב לחזור הביתה. האם ממשיכה הזכאות שלי לדמי אבטלה?
ביציאה לחל"ת נוסף, תתכן זכאות לדמי אבטלה כמו קודם. לשם כך יש להרשם בשנית באתר שירות התעסוקה, ולשלוח באמצעות אתר המוסד לביטוח לאומי מכתב מהמעסיק המפרט את תקופת החל"ת הצפויה. אין צורך להגיש תביעה נוספת לדמי אבטלה.
עד מתי תהיה לי זכאות לדמי אבטלה?
הממשלה הודיעה כי תשלום דמי האבטלה ימשך עד ליוני 2021. הדבר טרם עוגן בחקיקה. בשעה זו, הזכאות הוארכה עד אוגוסט 2020, אבל יש להניח כי בטרם החודש יחלוף – יפורסמו תקנות חדשות.
מתי יגיעו המענקים הכספיים החדשים שהממשלה הודיעה עליהן?
אין לנו מידע חדש בנושא זה, מעבר למה שמפורסם בכלי התקשורת. כאשר יהיה – נפרסמו מוקדם ככל האפשר.
קיבלתי הודעה שעלי להכנס לבידוד, למרות שלא הייתי ליד חולה מאומת – איך אפשר לערער?
אנשים שקיבלו הנחיה להכנס לבידוד ולדעתם מדובר בטעות, יכולים להתקשר למוקד הבריאות *5400 ולהגיש ערעור. המוקד זמין בכל יום משעה 8:00 עד 22:00.
החובות שלי מצטברים עד כדי קריסה. איך אפשר לעזור לי?
אם מתנהלים נגדך הליכים בהוצאה לפועל, מומלץ לבדוק אפשרות לפריסת החוב או הסדר תשלומים ללא עיקולים או הליכי גבייה נוספים, שעלולים להגדיל את גובה החוב בתיק. אם יש לך קנס שקשה לשלם, ניתן לבקש בקשת דחייה בטופס מקוון. אם חלילה נותק החשמל עקב חוסר תשלום במהלך תקופת הקורונה – ניתן להתקשר לחברת החשמל ב-103 ועליהם לחבר את החשמל בשנית. בנוסף לכל אלה, יתכן שהגיע הזמן לחשוב על כניסה להליך חדלות פרעון (מה שבעבר נקרא, "פשיטת רגל"). במהלך הליך זה, נבחנת היכולת הכלכלית לפרוע את החובות ובסיומו יתכן כי יתקבל הפטר (פטור) מתשלום החובות. כיום ניתן להתחיל בהליך גם עם חובות קטנים יחסית. למידע נוסף הכנסו לפורטלים חדלות פרעון לחובות גדולים (מעל 150,455 שקל) ולחובות קטנים.
אני רוצה לצאת לאחת ההפגנות שמתקיימות בימים אלו. מה כדאי שאדע?
הזכות להפגין היא זכות יסוד בדמוקרטיה וכמובן שיש לממש אותה תוך שמירה על החוק ועל הגבלות הבריאות. במקרה שהמשטרה החליטה לפזר הפגנה עקב הפרת חוק של מפגינים – מותר לה להפעיל כוח, אבל עליו להיות מידתי. אסור לשוטרים לפעול באלימות מופרזת ומוטל עליהם להפעיל רק את האמצעים ההכרחיים כדי להשיב את הסדר הציבורי על כנו.
>> למידע נוסף שיכול לעזור בשעה זו, הכנסו לפורטל קורונה – מצב חירום 2020. רק בריאות לכולן ולכולם ובבקשה – חבשו מסיכות.