ארבעה חודשים אחרי שהמילה "קורונה" נכנסה לחיינו – מקומות עבודה רבים עדיין לא חזרו לשגרה מוחלטת. חלק מהעובדות והעובדים אשר במהלך המשבר עברו לעבודה מהבית, עושים זאת גם היום. עבודה מהבית הפכה עבורם ממצב זמני למציאות קיימת: הטרנינג החליף את החליפה, שיחות זום החליפו את חדר הישיבות, ואת השיחות בפינת הקפה אנו נאלצים לערוך עם עצמנו.
חשוב לדעת: עבודה מהבית אינה שונה באופן מהותי מעבודה מהמשרד. היא מתקיימת מלכתחילה רק כאשר היא מתאפשרת לפי אופי העבודה, ובהסכמת שני הצדדים – העובד והמעסיק. עם זאת, לעיתים מתעוררות שאלות ייחודיות למצב זה – הנה תשובות לכמה מהן:
מהן שעות העבודה מהבית?
בעבודה מהבית, שעות העבודה נשארות כפי שהיו לו העבודה הייתה נעשית מהמשרד – לא יותר ולא פחות. בהסכמת המעסיק אפשר לפזר את השעות במהלך היום. יחד עם זאת, אם חשוב למעסיק שהעובד יהיה זמין בשעות מסויימות, כמו שעות הבוקר – על העובד לעבוד בשעות אלו, ככל שהדבר הוסכם בחוזה המקורי ביניהם.
על שעות נוספות יש לשלם יותר – גם כאשר הן נעשות מהבית. על פי החוק קיימת הגבלה יומית ושבועית על מספר השעות הנוספות המותרות. בכל מקרה כדאי להסכים יחד עם המעסיק, האם מותר לעובד לעבוד בשעות נוספות וכמה שעות נוספות כוללת ההעסקה. לפירוט התשלום עבור שעות נוספות, הכנסו לכאן.
האם המעסיק יכול לדרוש ממני לעבוד בשבתות ובחגים?
אם לא נהגתם לעבוד בשבתות ובחגים לפני שהתחלתם לעבוד מהבית, והמעסיק דורש מכם כעת לעבוד בשבת או במהלך החג, זכותכם לסרב. מותר לכם לסרב גם אם אינכם דתיים או שומרי שבת, אך חשוב לעשות זאת תוךשלושה ימים מהיום שבו המעסיק דרש זאת ממכם. אם תסכימו לעבוד בשבת או בחג, תהיו זכאים לתוספת שכר עבור ימים אלה ואף לקבל ימי מנוחה חלופיים במקומם.
האם מגיעות לי הוצאות נסיעה למשרד?
לא. רכיב זה לא יתווסף לשכרכם, כל עוד אתם לא מגיעים למשרד – אך אם יש לכם פגישות מחוץ לבית שקשורות לעבודה, כמובן שרצוי לדווח עליהן כדי לקבל החזר.
התעוררתי חולה הבוקר – האם אני בכל זאת צריך לעבוד?
אם המחלה מפריעה לביצוע העבודה, ניתן להוציא אישור מחלה מרופא המשפחה ולקבל דמי מחלה. העובדה שאתם עובדים מהבית, לא אומרת שעליכם לעבוד חולים. אך אם מדובר בליקוי גופני שלא משפיע על העבודה – כמו למשל נקע ברגל עבור אדם שעובד בעיקר מול מחשב – אין בהכרח זכאות לדמי מחלה.
אם אני נפצעת בבית בזמן העבודה, נאמר המחשב נפל לי על הרגל – האם זו תאונת עבודה?
פגיעה שהתרחשה בעת ביצוע עבודה, נחשבת לפגיעת עבודה ומזכה בכל הזכאויות שמגיעות עמה. הדבר נכון בין אם הפגיעה מתרחשת במשרד או בבית, אבל במקרה כזה עליה להיות קשורה באופן ישיר לביצוע העבודה, למשל פגיעה שקשורה במגע עם המחשב או הכיסא המשרדי. בהגשת תביעה לדמי פגיעה למוסד לביטוח לאומי – יהא על העובד להוכיח כי הפגיעה אכן קשורה לעבודה, ואינה תאונה ביתית שהייתה יכולה להתרחש ללא קשר.
>> למידע נוסף, אתן ואתם מוזמנים להכנס לפורטל תעסוקה וזכויות עובדים ב"כל זכות"