החורף השנה אמנם מתעכב, אבל הווירוסים סביבנו לא מודעים לכך – האוויר מתמלא בשיעולים, עיטושים ונזלת – אם עוד לא ביקרתם את רופא המשפחה שלכם, יתכן שאתם הבאים בתור. בביקור הוא ודאי ישאל אתכם אם תרצו תעודת מחלה כדי לדווח על ימי המחלה בפני המעסיק שלכם, אך מה בעצם נותנת תעודה שכזו?
החוק הישראלי מכיר בשורה של זכויות הרלוונטיות לימים של חום גבוה ומרק עוף. לעיתים אפשר להתבלבל – אבל הנה השאלות הנפוצות ביותר לגבי ימי מחלה, והתשובות שחשוב שתדעו.
האם משלמים לי על ימי מחלה?
חלקית. החוק קובע שכאשר מחלה מונעת מכם לעשות את עבודתכם, אתם זכאים לתשלום החל מיום המחלה השני ובשיעור של 50% מהשכר. כך גם ביום השלישי. רק החל מהיום הרביעי והלאה, תהיו זכאים ל- 100% משכר העבודה, כך עד לסיום מכסת ימי המחלה השנתית שלכם. אם חזרתם לעבוד ליום אחד ואחר כך שוב חשתם ברע ונשארתם בבית – ספירת הימים תתחיל מחדש.
שימו לב: למרות שאלה הוראות החוק, יש חוזים אישיים בהם כבר מיום המחלה הראשון קיימת זכאות של 100% מהמשכורת. חשוב שתכירו את החוזה שלכם ותממשו את הזכויות שבו.
כמה ימי מחלה יש לי בשנה?
עובד זכאי ל- 1.5 ימי מחלה עבור כל חודש עבודה במשרה מלאה אצל אותו מעסיק, כלומר ל- 18 ימי מחלה בשנה. עם זאת, אפשר לקבוע מספר ימים גדול יותר בחוזה עם המעסיק, או בחוזה עבודה קיבוצי. עבור עובדים שעתיים או חלקיים, קיימת דרך חישוב של ימי המחלה, עליה ניתן לקרוא בהרחבה כאן.
ואם לא ניצלתי את 18 הימים בשנה, האם הם עוברים לשנה הבאה?
כן, אבל לא ללא גבול. ניתן לצבור ימי מחלה כשעובדים אצל אותו המעסיק, אבל רק עד 90 ימים. מעבר לאותם 90 ימים, יפסיק המעסיק לשלם דמי מחלה, ואז, אם אתם עדיין חולים – רצוי לברר מה ההטבות והזכאויות שלכם מול ביטוח לאומי ו/או פוליסות הביטוח הפרטיות שלכם.
שמעתי שמגיעים לי דמי מחלה גם עבור מחלת הילד שלי, זה נכון?
אם הוא מתחת לגיל 16 – כן. עובדים שכירים שבני זוגם עובדים, זכאים לזקוף עד 8 ימי היעדרות בשנה בשל מחלת ילדיהם שמתחת לגיל 16, על חשבון ימי המחלה הצבורים שלהם. המספר עולה ל-16 ימים אם מדובר באם או אב חד הוריים. כמו במחלת העובד עצמו – דמי מחלה ישולמו החל מהיום השני, אלא אם כן הילד הוא בעל מגבלות, ואז דמי המחלה משולמים כבר מהיום הראשון.
הילד חולה ואנחנו מתחלקים בנטל – אשתי נשארה היום עם הילד ואני אשאר איתו מחר. האם מגיעים לי דמי מחלה כבר ממחר?
כן. אם שני ההורים חולקים ביניהם את ימי ההיעדרות, לצורך חישוב דמי מחלה ייספרו ימי המחלה החל מהיום הראשון להיעדרות של ההורה הראשון ולא עבור כל הורה בנפרד.
מה לגבי הורים חולים? אני צריך ללוות את אמי לצינתור, אפשר להוציא על זה ימי מחלה?
בהחלט. החוק מאפשר לעובד 6 ימי העדרות בשנה בשל מחלת הורה, שלו או של בן זוגו, על חשבון ימי המחלה הצבורים. גיל ההורה אינו רלוונטי – אמנם בעבר האפשרות הזו הייתה קיימת רק אם גילו של ההורה היה 65 שנים ומעלה, אבל החוק שונה בשנת 2014 והגבלת הגיל בוטלה.
אני מתלבט אם לדווח על ימי מחלה. הבוס שלי אומר שפשוט אקח אקמול ואגיע לעבוד, מותר לו לבקש ממני דבר כזה?
לא. חל איסור על מעסיק ללחוץ על עובד לעבוד ביום מחלה. מי שנתן הסכמה ללחץ שכזה, אין לה תוקף, והוא עדיין זכאי לדמי מחלה.
אבל אני מפחד שאם אקח יום מחלה, הוא יפטר אותי
אסור לו. מעסיק שמפטר עובד בשל יום מחלה שלקח עבור עצמו, חשוף לתביעה בבית הדין לעבודה.
יש לכם עוד שאלות? את כל התשובות תמצאו בערכים ב"כל זכות": ימי מחלה ודמי מחלה.
רק בריאות!