מזל טוב, אתה אבא! תשעה חודשים חלפו עברו להם, השמנת קצת, יתכן שחווית צרבת של הזדהות, עם הצירים אולי ניסית להזדהות כמיטב יכולתך – אבל בסך הכל, גם האב המעורב ביותר חייב להודות, שעד עכשיו ההצגה הייתה די כולה של זוגתך שתחיה.
אבל זה לא חייב להשאר כך. הורות שוויונית, מעורבת, כזו ששמה את זהות האב בפרונט לא פחות מאשר זהות האם – היא נושא שאנשים סביב העולם מתחילים לתת עליו את הדעת. יותר ויותר גברים רוצים להיות מעורבים במלאכת הגידול של ילדיהם ולא להפסיד אף רגע של ילדות – מתוך אמונה שלא רק שהדבר ייטיב עם הילד ועם הזוגיות, אלא גם איתם עצמם. קבוצות פייסבוק מוקדשות להורות הגברית, התארגנויות חברתיות של אבות הולכות ומתגבשות, אפילו פרסומות של מוצרי תינוקות החלו לפנות לאבות מדי פעם ולא רק לאמהות. במקביל, אנו שומעים על יותר ויותר אבות שבוחרים לצאת לחופשת לידה, ולקבל בעדה דמי לידה מביטוח לאומי, מה שאמור לקדם ולהעצים גם את יכולת ההשתכרות של נשים. עדיין לא מדובר במספר משמעותי של אבות בחופשת לידה – על פי הספירות האחרונות, פחות מאחוז אחד מהגברים הזכאים ניצלו אותה עד כה; אבל דומה שהמספר נמצא במגמת עלייה.
בכל מקרה – אבא טרי, אם חשבת להקדיש קצת פחות זמן במשרד ויותר עם הרך הנולד, יש לך מספר אופציות לבחור מהן:
1. חופשת לידה במקום האם – שישה שבועות אחרי הלידה
אב שרוצה להחליף את האם באופן טוטאלי בחופשת הלידה, ולקבל דמי לידה עבור תקופה של מספר שבועות, יכול לעשות כן, אבל חופשתו תחליף את זו של האם ולא תצטרף אליה. החוק הישראלי לא מאפשר מצב בו שני בני זוג יקבלו דמי לידה במקביל. עוד עמדה של החוק, היא כי יש להגן על האישה, לאפשר לה מנוחה, ואפילו "לדרוש" אותה ממנה במידה ואיננה מעוניינת בה. לפיכך, אישה לא יכולה לוותר על חופשת הלידה שלה במשך שישה השבועות הראשונים שאחרי הלידה. רק לאחר מכן, היא יכולה להסכים לוותר בכתב על יתרת חופשת הלידה שלה, ולאפשר לבן זוגה לקחת את חופשת הלידה במקום, מה שיאפשר לו לקבל דמי לידה לתקופה של תשעה שבועות לכל היותר.
2. חופשת לידה של שבוע במקביל לאם
החוק מאפשר לאבות לקחת חופשת לידה בת שבוע במקביל לחופשת הלידה של האם, כך ששניהם יכולים להיות באותו שבוע בבית עם התינוק או התינוקת. זכאות זו מותנית בכך שבת הזוג הסכימה לוותר על השבוע האחרון של דמי הלידה שלה. אם מדובר בלידת תאומים או יותר – אז יוכל האב לקחת שבועיים נוספים במקביל ליולדת אך חופשת הלידה שלה תקוצר בהתאם.
מימושה של זכות זו, לא סותר את הסעיף הקודם – ניתן לשלב בין השניים.
3. חופשת אבהות – סיפור אחר לגמרי
אולי שמעתם את הביטוי "חופשת אבהות", שנועד לאפשר לאב להקדיש את עצמו להורות החדשה, בימים הראשונים שאחרי הלידה, מבלי לדאוג לעבודה שיפסיד. שימו לב – חופשת אבהות אינה זהה לחופשת הלידה, אין דמי לידה בגינה, והיא מסדירה את היחסים בין האבא למעסיקו בלבד. חופשת האבהות מונה עד חמישה ימים, כאשר שלושה הראשונים ייחשבו כחופשה שנתית, וכל אחד מהיומיים הבאים יחשבו כימי מחלה. בנוסף לחופשת האבהות, האב יכול גם לקחת את כל אחת משתי החופשות בסעיפים הקודמים, או את שניהם יחד.
ומה עם זוגות חד מיניים?
ככל שמוסד ההורות משתנה ומוגדר מחדש, החוק והממסד מתייחסים לנושאים של משפחות שלא מורכבות רק מאמא, אבא וילד. במקרה של שתי נשים שהביאו ילד לעולם באמצעות תרומת זרע, מוכרת לבת זוגה של היולדת הן הזכות ל"חופשת אבהות", והן הזכות לחלוק עמה בחופשת הלידה, באותו אופן בו היא מאופשרת לבן זוג של יולדת. עם זאת, מורכבות מתגלה במידה שליולדת יש בת זוג ושותף להורות גם יחד – מי מהם זכאי לאיזו חופשה? בהקשר זה, המוסד לביטוח לאומי קבע כי במצב בו גם השותף להורות וגם בת הזוג יצאו לחופשת לידה, ישולמו דמי ביטוח לאומי רק לאחד מהם, על פי בחירת היולדת.
במקרה של שני גברים, שהביאו ילד לעולם באמצעות פונדקאית בחו"ל – בני הזוג יכולים להחליט מי מהם יצא לחופשת לידה ויקבל את דמי הלידה, ואף לפצל את התקופה בין שניהם לפי בחירתם. בכל מקרה – כדי לממש את הזכות לחלוק בחופשת לידה, במשפחות שבראשן שני גברים או שתי נשים – על הזוג להיות מוכר, בין אם הם רשומים כנשואים במרשם האוכלוסין או נרשמו כידועים בציבור במוסד לביטוח לאומי.
נאחל הורות נעימה לכל המגדרים, אם תרצו לקרוא עוד על הנושא הכנסו לערכים הבאים ב"כל זכות":