אם נפגעתם בתאונת דרכים, יחד עם ההתמודדות הפיזית, הקשה כשלעצמה, מתחילה התמודדות עם הליך בירוקרטי מורכב העלול לגרור אחריו הוצאות לא מעטות. הזמנת אמבולנס, פניה לחדר מיון או ביקור אצל רופא מקצועי עלולים כולם לעלות ממון רב שניתן לחסוך. אז כיצד מתגברים על הסבך? ריכזנו בפורטל אחד את כל המידע על זכויות נפגעי תאונות הדרכים- בזירת התאונה עצמה ובשלבים שלאחריה, כך שתוכלו לדעת מהן זכויותיכם וכיצד להימנע מהוצאות מיותרות.
כך ניתן לראות בפורטל כי אדם שנפגע בתאונת דרכים ובעקבותיה זקוק לאבחון אצל רופא מקצועי זכאי לפטור מתשלום השתתפות עצמית מקופת החולים. בנוסף, במידה ופונים לקבלת טיפול בבית החולים בעקבות התאונה חשוב להביא אישור משטרתי על כך שהתקיימה תאונה. באופן זה בית החולים לא יגבה תשלום על הטיפול.
בנוסף, ניתן לראות כי פצוע תאונה שפונה מהזירה ע"י אמבולנס של טיפול נמרץ אינו צריך לממן את עלויות האמבולנס ועל קופת החולים לממן זאת עבורו. במידה והפצוע פונה ע"י אמבולנס רגיל ולא נשאר לאשפוז- קופ"ח לא תממן את עלויות האמבולנס ועליו לפנות לחברת הביטוח לצורך כיסוי ההוצאות. במידה ורוצים לתבוע את חברת הביטוח, חשוב להגיש את האישור המשטרתי עם פרטי התאונה והצדדים המעורבים על-מנת להשלים את ההליך ולגבות את הפיצויים.
ומה עושים במקרה שלא יודעים מי היא חברת הביטוח או כאשר לרכב המעורב בתאונה אין ביטוח חובה? במקרה כזה את התביעה יש להגיש לאבנ"ר- איגוד ביטוח נפגעי רכב.