חג השבועות יחול השנה בימים שבת וראשון. אך האם עובדים יומיים, המקבלים שכר עבור ימי עבודה שביצעו בפועל זכאים לתשלום עבור החג למרות שנעדרו מהעבודה? מתברר שכן.
כך למשל, עובד המוגדר כעובד יומי או שעתי זכאי לקבל דמי חגים– תשלום בגובה השכר עבור יום עבודה שנופל בחג וגורם לעובד להחמיץ יום עבודה. העובד יהיה זכאי לתשלום זה בתנאי שעבד 3 חודשים ויותר באותו המקום ובתנאי שלא נעדר בערב החג וכן לא ביום שאחרי החג עצמו, וזאת על מנת לוודא כי החג מהווה את סיבת ההיעדרות ולא כל סיבה אחרת.
השנה, חג השבועות יחול בימים שבת וראשון. עבור יום החג עצמו, החל ביום א', יהיו עובדים יומיים זכאים לתשלום בתנאי שלא נעדרו מעבודתם ביום שלאחר החג. אפשרות נוספת לקבלת דמי חגים תינתן
במקרים שבהם העובד אמנם נעדר בערב החג או ביום שלאחריו, אך ההיעדרות הייתה בהסכמת המעסיק, למשל במקרים שבהם העובד לא שובץ למשמרות או שהה בחופשת מחלה.
עוד ניתן לראות, כי המעסיק יכול לחייב עובד לצאת לחופשה במהלך הימים שסמוכים לימי החג כחלק ממכסת החופשה השנתית. אך מה קורה במידה ולעובד לא נותרו ימי חופשה לניצול והמעביד עדין מבקש להוציא אותו לחופשה? אם העובד מסכים, המעביד רשאי להוציאו לחופשה ללא תשלום, אך בכל מקרה אסור לנכות לו ימי חופשה שיצברו בעתיד.
* נכתב בשיתוף עמותת ידידות טורונטו