בני ובנות נוער תמיד חושקים בכסף לבזבוזים – נדמה כי מדי שנה עולם הצרכנות קורץ להם יותר ויותר. החופש הגדול הוא הזמן של הטינאייג'רים לבסס הון התחלתי כדי לממן נעליים, בגדים, מוצרי אלקטרוניקה ובילויים, והם צובאים על מקומות העבודה כדי למצוא תעסוקה לחודשים החמים. רשתות מזון מהיר, חנויות בגדים, קייטנות – כולם נערכים כדי להעסיק את הצעירים הללו. אבל האם זכויותיהם נשמרות במהלך תקופת העבודה המזדמנת?
החוק מאפשר עבודת נוער מגיל 15 במהלך שנת הלימודים ובחופשות מבית הספר מגיל 14, כל עוד בין גילאי 14 ל-15 מדובר בעבודות קלות. חשוב שבני הנוער יכירו את זכויותיהם כעובדים – זכויות הקשורות לתנאי השכר, לתשלום הוצאות על ידי המעסיק, לאופן בו מותר לפטר אותם ועוד. המידע חשוב גם למעסיקים ולהורים של בני הנוער, וכדי להנגיש אותו, משרד החינוך יצא לאחרונה בקמפיין "בני נוער עובדים", בשיתוף מועצת התלמידים הארצית ומשרד העבודה והרווחה.
הנה כמה מהכללים הקבועים בחוק, הנוגעים לעבודת נוער:
1. שכר מינימום
שכר המינימום לנוער בישראל נקבע על פי גיל, והוא קבוע בחוק כך שתשלום פחות מכך – היא הפרת החוק.
עד גיל 16, שכר המינימום הוא 3,710 שקל לחודש ו21.45 לשעה. בין 16 ל-17, 3,975 שקל לחודש ו-22.98 שקל לשעה. בין גיל 17 ל-18, 4,399 שקל לחודש ו-25.43 שקל לשעה. כמובן, שהמעסיקים רשאים לשלם לבני הנוער שכר גבוה יותר משכר המינימום.
אם הנער או הנערה המשתכרים שכר מינימום חוגגים יום הולדת במהלך תקופת העבודה – השכר יחושב באופן יחסי. כלומר – אם חגגו באמצע החודש, יקבלו שכר עבור הגיל הנמוך יותר עבור חצי מהחודש, ועבור הגיל הגבוה, בחצי השני של החודש. חשוב לזכור: המעסיק מחויב לשלם את שכר המינימום לפי החוק, גם אם הנערה או הנער מוכנים לעבוד בשכר נמוך יותר. אין תוקף לוויתור של הנער או הנערה על שכר המינימום, ואי תשלומו הוא בגדר הפרת החוק.
2. התלמדות וחפיפה בתשלום
מעסיקים של בני נוער מבקשים לפעמים תקופה שהם מגדירים כ"התלמדות" או "חפיפה", כתנאי לקבלה לעבודה. זה יכול להיות יום של עבודה במלצרות בלי תשלום, או ימי הכנות לקייטנה – לא משנה מה השם שניתן לזמן הזה, לבקש כי הנוער יעבוד בחינם זו עבירה על החוק. המעסיק חייב לשלם שכר החל מהשעה הראשונה של העבודה, תהא הגדרתה אשר תהא.
3. טיפים
מלצרים צעירים במסעדות, בתי קפה או אולמות אירועים, רגילים לקבל טיפים מהסועדים והם למעשה חלק מהשכר שלהם. על פי פסיקה של בית הדין לעבודה מהשנה האחרונה, אין מניעה כי הטיפים ייחשבו כחלק משכרם של העובדים. עם זאת, חשוב לזכור – קביעה זו לא מבטלת את חובת המעסיקים לשלם שכר מינימום לפחות. במידה והטיפים שהרווחתם במהלך החודש לא מגיעים לשכר מינימום חודשי – זוהי חובת המעסיק להשלים אותם.
4. הוצאות נסיעה
מעסיק חייב לשלם לעובד הוצאות נסיעה בהתאם לעלות הנסיעה בתחבורה ציבורית מהבית לעבודה ועד לתקרה של 22.60 שקל ליום או לפי עלות של חופשי חודשי – הזול מביניהם. תשלום הוצאות הנסיעה הוא בנוסף למשכורת, ולא מהווה חלק ממנו – כך שגם בלי הוצאות הנסיעה, הדרישה לעמוד בתנאי שכר המינימום עומדת בעינה. תשלום הוצאות הנסיעה לא מותנה בכך שהנער או הנערה אכן ישתמשו בתחבורה ציבורית. במקרה שבן או בת נוער מסיימים לעבוד אחרי שעות פעילות תחבורה ציבורית – זוהי אחריות המעסיק לוודא שיגיעו הביתה בשלום.
5. שעות נוספות ועבודה בשבת
מקום עבודה שמבטיח לבני נוער כי הם יוכלו להרוויח הרבה כסף בשעות נוספות – עובר על החוק. בניגוד למבוגרים, יש איסור להעסיק בני נוער יותר מ-8 שעות ביום מתחת לגיל 16, או 9 שעות ביום מעל גיל 16. כמו כן, אסור להעסיק נוער בימי המנוחה – שבת ליהודים, שישי/שבת/ראשון ללא-יהודים. אך שימו לב – הוראות החוק הללו לא נועדו כדי לאפשר למעסיקים להתחמק מתשלום על עבודה שנעשתה. מקום עבודה שעבר על החוק הזה והעסיק נוער בשעות נוספות, מחוייב לשלם להן על פי הכללים התקפים למבוגרים.
6. עבודת לילה
משמרות ערב ולילה אפשריות לבני נוער – אבל רק בתנאים מסויימים. יום העבודה של נער מתחת לגיל 16 חייב להסתיים בשעה 20:00 לכל המאוחר. בין גילאי 16 ל-18 אפשר להעסיק נוער עד חצות, אבל יש לדאוג בשעות המאוחרות להסעה בלילה, ולא בתחבורה ציבורית. אם העבודה הסתיימה אחרי 23:00, חובת המעסיק להחזיר את הנער לביתו, מיד אחרי העבודה (גם אם פועלת תחבורה ציבורית בשעה זו).
7. פיטורים
פיטורים לעולם אינם חוויה נעימה – אבל אם הם קורים בתקופת הנערות, לפחות הם מכינים את הטינאייג'רים לצדדים הפחות סימפטיים של חיי הבוגרים. בני נוער רבים אינם מודעים לכך שאי אפשר לפטר אותם "מהרגע להרגע", חלה חובת שימוע של המנהל, לספר להם מדוע שוקלים לפטרם ולתת להם הזדמנות לענות. אחרי השימוע, אם בכל זאת החליט המעסיק לפטר את הנער – עליו לתת הודעה מוקדמת סבירה, שבעבודות הקיץ יכולה להיות גם יום או יומיים. שימו לב – הדרישה היא הדדית. גם לעובד המתפטר יש חובה להודיע זאת למעסיקו כמה ימים לפני, ולתת לו שהות להתכונן, במקום להודיע בבוקר שלא מתחשק לו לבוא היום לעבודה….
באתר "כל זכות" תמצאו עוד מידע רב על זכויות נערות ונערים בעולם העבודה, בחופשת הקיץ ובמשך השנה כולה. אתם מוזמנים להכנס לפורטל תעסוקת נוער ולזכותון נוער עובד