הגאווה שוטפת את ישראל. מספר שיא של ערים, 12 במספרן, הודיעו כי ישתתפו בחודש הגאווה של אגודת הלהט"ב השנה, שחל ביוני. העיריות – ביניהן רעננה, כפר סבא, ירושלים, רחובות וכמובן תל אביב – יקיימו מצעדי גאווה, מסיבות וארועי הסברה, שמטרת כולם קידום אוכלוסיית הלסביות, ההומואים, הביסקסואלים והטרנסג'נדרים בישראל. אין ספק שקהילת הלהט"ב עברה דרך ארוכה בעשרות השנים האחרונות ונדמה כי 2019 הייתה שנה בלתי נשכחת, לטוב ולרע.
מחד – זו הייתה שנה של נראות להט"בית מוגברת, אירוויזיון בישראל שהניף את דגל הגאווה בחגיגיות ומספר שיא של ח"כים גאים בכנסת, לפני שזו מיהרה לפזר את עצמה. מאידך – העבודה לקראת שיוויון זכויות מלא עוד ארוכה. מאבק סוער התנהל השנה על חוק הפונדקאות, הקובע כי רק לזוגות הטרוסקסואלים ונשים יחידניות מותר להשתמש בשירותי פונדקאות בישראל. שינוי החוק הזה, הוא אחד ממטרות היעד של הקהילה הלהט"בית בישראל והשנה, לראשונה, הקהילה ערכה שביתה מאורגנת במחאה.
בתוך כל אלה, חשוב להכיר את האופן בו החוק מצליח לדאוג לשיוויון ולמנוע אפליה להט"בית. הנה חמש זכויות משמעותיות:
1. רישום נישואים
מה זה אומר כשזוג נשים, או זוג גברים, קוראים לעצמם "נשואים" בישראל? אנו יודעים שעבור אנשים מאותו מין להתחתן בישראל, מבחינה חוקית – הוא צעד בלתי אפשרי. אבל נישואים חד מיניים מוכרים במידה מסויימת על ידי המדינה, אם נעשו במקום אחר. בני זוג מאותו מין שנישאו במדינה זרה המכירה בנישואים חד-מיניים, זכאים להירשם במרשם האוכלוסין כנשואים, ואם יפרקו את החבילה – עליהם להתגרש באמצעות פנייה לבית המשפט לענייני משפחה. בני הזוג יחשבו כנשואים לצורך זכויות כמו קבלת נקודת זיכוי ממס הכנסה וקצבאות ביטוח לאומי. עם זאת הם לא ייחשבו כנשואים לצורך פונדקאות, אימוץ או חוק השבות – כך שמשמעות רישום הנישואים הוא בעיקר הצהרתי.
2. צו הורות פסיקתי
על אף שהדרך לשיוויון מלא בזכות להורות עוד לא הושגה, משפחות עם בני זוג מאותו מין מוכרות בישראל כתאים משפחתיים לכל דבר, עם זכויות לשני ההורים. בתי המשפט לענייני משפחה יכולים להעניק "צו הורות פסיקתי" המכריז על אדם כהורה של תינוק, גם אם אינו ההורה הביולוגי. הצו רלוונטי עבור משפחה שבראשה שתי נשים והאחת ילדה בעזרת תרומת זרע, או עבור משפחה שבראשה שני גברים שנעזרו בהליך פונדקאות. ההליך למתן הצו מחליף את ההליכים שקדמו לו והיו מורכבים יותר, כגון צו אימוץ או הליך אפוטרופסות; אך הוא עדיין מורכב ובדרך כלל מומלץ להעזר בעורך דין.
לאחרונה, הושג תקדים משמעותי בתחום, כאשר ניתן צו הורות פסיקתי לבת זוגה של אם ביולוגית לתינוקת, אחרי מות האם השנייה. לדבר משמעות הצהרתית – נקבע כי האם המנוחה היא אמה של התינוקת לכל דבר ועניין, והתינוקת היא היורשת שלה. חשוב לזכור: את הבקשה לצו הורות פסיקתי יש להגיש תוך 90 יום מלידת התינוק.
3. סיוע במימון מעונות יום ומשפחתונים
בכדי לעודד את שילובם של הורים בשוק העבודה, המדינה מסייעת במימון מעונות יום ומשפחתונים מוכרים, לקבוצות שונות באוכלוסיה – וביניהן, גם זוגות חד מיניים. ההטבה ניתנת לבני זוג מאותו מין שמנהלים משק בית משותף, רשומים כהורי ילד ועומדים בעוד תנאי נוסף – שניהם עובדים, לומדים, עולים חדשים, תושבים חוזרים או זכאים לדמי אבטלה. את פירוט תנאי הזכאות, ניתן למצוא בערך המלא ב"כל זכות".
4. שינוי מין בתעודת זהות
בתהליך הסבוך של שינוי מין לטרנסג'נדרים, שינויה של אות בתעודת הזהות אמור להיות החלק הפשוט והנגיש. החוק מאפשר זאת: מי ששינו את מינם, בין אם על ידי ניתוח או שלא – זכאים שרישום המין בתעודת זהות ישונה מנקבה לזכר, או זכר לנקבה. עליהם לגשת למשרד הפנים עם תעודה רפואית המעידה על ביצוע ניתוח לשינוי מין, או – אישור מוועדה ציבורית, הקובע שמינם שונה גם בלי ניתוח. הוועדה יושבת בתל השומר, במחלקה לכירורגיה פלסטית, וניתן לפנות אליה טלפונית.
5. שוויון במקום העבודה
אפליית להט"ב היא אסורה בדיוק כמו אפליה על בסיס מגדר, מוצא או לאום. "חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה" אוסר על אפליה על בסיס נטייה מינית, והפרשנות המקובלת היא כי הדבר כולל גם שינוי מגדרי – לפיכך נפסק כי שינוי מין לא יכול להוות עילה לפיטורים. תקדים חשוב נוסף נוגע לזכויות הנלוות של בני זוג של עובדים בחברה -כגון כרטיסי טיסה חינם לבן זוג של עובד אל על. במקרה שנדמה כי לפנינו אפליה מסוג זה – מומלץ לפנות לנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, המעניקה ייעוץ משפטי בחינם לעובדים ומעסיקים.
אנו רוצים לאחל חודש גאווה שמח, צבעוני ושוויוני לכל החוגגות והחוגגים ולמשפחותיהם!
למידע נוסף, הכנסו לפורטלים ב"כל זכות":
פורטל להט"ב
פורטל שוויון הזדמנויות בעבודה