הרגשתם פעם אומללים בעבודה בגלל יחס בלתי הולם? ראיתם מישהו מציק לאחד מחבריכם לעבודה שוב ושוב וגורם לו עגמת נפש? אם מציקים, מטרידים או אלימים אליכם, אם היתה הרעה מוחשית בתנאי עבודתכם, ייתכן שמתעמרים בכם בעבודה וזה לא תקין.
בטור שכתבה עו"ד נעמי לנדאו ב-TheMarker ("מניעת התעמרות בעבודה חשובה לא פחות ממניעת הטרדה מינית", 20.1.18) היא מציינת ש"מחקרים מקיפים שבדקו את תופעת ההתעמרות גילו כי כל עובד שני בישראל סבל מהתעמרות או מהתנכלויות בעבודה…לנתונים הללו מצטרפים נתונים מדצמבר 2018, מתוך סקר שערך מכון גיאוקרטוגרפיה, המגלים כי מצבם של העובדים בישראל אינו משתפר. מהסקר החדש עולה כי 54% מהנשאלים סבלו מאלימות מילולית במקום העבודה, 58% חוו זלזול מצד הבוס ו-40% דיווחו על אי־נוחות בעבודה בעקבות הערות מיניות".
המספרים שמציינת לנדאו מעוררים פלצות אבל הנזק שגורמת אותה התעמרות מביא לבזבוז משאבים משווע ולהפסדים למשק של מיליארדי שקלים, בעקבות היעדרויות כתוצאה מעוגמת הנפש.
לפני כ-3 שנים עלתה בכנסת הצעה לחקיקת חוק למניעת התעמרות בעבודה, אבל עד היום טרם התגבשה הצעה זו לכדי חוק מחייב. למרות זאת , הכירו בתי הדין האזוריים לעבודה בעוולה של התעמרות בעבודה מכוח חוק יסוד כבוד האדם וחירותו וחובת תום הלב המוגברת בדיני עבודה ופסקו פיצויים על התעמרות בעבודה בגין עגמת נפש או הפרת החובה לנהוג בתום לב.
מהי התעמרות במקום העבודה?
ההגדרה, כפי שהיא מופיעה בפסיקת בתי הדין, קובעת שהמונח 'התעמרות בעבודה' או 'התנכלות תעסוקתית' מתאר התנהגות שאינה פיזית, החוזרת על עצמה במסגרת העבודה, שהיא מטרידה, משפילה ופוגעת.
אירוע חריג וחד פעמי אינו מהווה התעמרות בעבודה, אלא יש צורך במספר אירועים נפרדים החוזרים על עצמם.
התעמרות בעבודה כוללת בין היתר:
• צעקות וקללות כלפי העובד.
• התעלמות מופגנת מהעובד וגרימה לבידודו או החרמתו במקום העבודה.
• איסורים משפילים ופוגעניים על העובד או הטלת משימות משפילות.
• ביקורת מוגזמת על העובד והבעת חוסר שביעות רצון מתמדת.
• האשמות שווא והפצת שמועות מזיקות על העובד.
• פגיעה ביכולתו של העובד להצליח בתפקידו.
• הפקעת סמכויות מהעובד.
• חדירת יתר לפרטיות העובד.
האחריות לסביבת עבודה ראויה ונטולת התעמרות, מוטלת על המעסיק ובמקרה של עובדי קבלן, ניתן להטיל אחריות גם על המעסיק וגם על מזמין העבודה.
מי יכול להגיש תלונה על התעמרות?
הזכות ניתנת לכל העובדים. ניתן להגיש תביעה משפטית בבית הדין לעבודה נגד המעסיק. בית המשפט עשוי לחייב אותו לשלם פיצוי בגין עגמת נפש או בגין הפרת חוזה העבודה והתנהגות שלא בתום לב. שימו לב, התעמרות בעבודה הוכרה בפסיקת בתי הדין האזוריים לעבודה בלבד. בהעדר חוק, בית הדין הארצי לעבודה טרם נתן את פסיקתו.
על איסור התעמרות במקום העבודה, קראו באתר "כל זכות" >>
על תנאי עבודה, קראו באתר "כל זכות" >>