קבלת העדכון לחוק הפונדקאות בכנסת בסיום מושב הקיץ במשכן, הובילה לקריאה של ארגוני קהילת הלהט"ב לשביתה כללית במשק וחברות רבות הכריזו על יום חופש על חשבונן לעובדים שיבחרו לשבות כאות הזדהות. יום השביתה המתוכנן, יום א', 22 ביולי 2018, נופל במקרה גם על צום ט' באב, שהוא יום בחירה במשק. תזמון זה מעלה שאלות רבות לגבי זכות השביתה והמגבלות החלות עליה.
עו"ד שרון הורנשטיין, העורך הראשי של אתר "כל זכות", ענה על כמה נקודות העולות משביתה זו ורלוונטיות לזכות השביתה בכלל.
האם יום שביתה נחשב יום חופש, יום מחלה או יום מיוחד אחר?
לעובד הבודד אין זכות לשבות. על שביתה רשאי להכריז רק ארגון עובדים המייצג את רוב העובדים הרלוונטיים לסכסוך, או נציגות שנבחרה על ידי העובדים לצורך עניין זה (במידה ולא קיים ארגון קבוע).
ככלל, ההודעה על הכוונה לפתוח בשביתה, צריכה להימסר למעסיק ולמשרד העבודה והרווחה 15 יום לפני מועדה של השביתה. ההודעה צריכה לכלול פרטים על סיבות השביתה, התאריך המתוכנן לה וכד'.
בתקופת ימי השביתה המעסיק אינו צריך לשלם לשובתים שכר ותנאים נלווים.
יום השביתה (באם השביתה חלה לפי הכללים) לא נחשב כ"יום מחלה" בגלל שהשובת (או בן משפחה שלו) אינו חולה.
העובד יוכל לבקש ממעסיקו יום חופש, ובמידה וקיימת לו יתרת ימי חופשה, שכרו לא יפגע. אישור יום החופש תלוי בהסכמתו של המעסיק.
האם המעסיק יכול לפטר עובד שבחר לשבות?
אסור לפטר עובד השובת באם השביתה נערכת על פי הכללים שפורטו כאן קודם. אם מדובר בשביתה כמו זו המתוכננת ביום א' על ידי קהילת הלהט"ב, המעסיק רשאי לשקול לפטר את השובת. לשם כך, עליו לזמן את השובת לשימוע ולאפשר לו לשטוח בפניו את טיעוניו ורק לאחר מכן יוכל להחליט אם לפטר את העובד או לא. אם יחליט לפטר את העובד, עליו לתת לו הודעה מוקדמת מראש.
האם יש מעמד למגזרים כשובתים?
לא. הזכות לשבות אינה מגזרית. רק ארגון עובדים יציג הוא זה שמכריז על שביתה.
חברות פרטיות רבות במשק הכריזו על מתן יום חופש על חשבונן לעובדים שיעדרו מהעבודה בשל הרצון להזדהות כנגד החוק ביום א', ה-22 ביולי 2018. גם ההסתדרות המליצה לחברות המאוגדות בה לאפשר לעובדים כאלה להשתתף בשביתה באותו יום. יחד עם זאת, ובגלל השינויים התכופים בנושא, אנחנו ממליצים לעובדים המעוניינים לשבות, להתעדכן במקומות העבודה שלהם ובתקשורת לגבי קיומה והיקפה.