חולים סיעודיים נדרשים לטיפול מיוחד ולעיתים אף צמוד בשלבים מתקדמים בחייהם ולצד זה, ישנם גם הליכים בירוקרטיים רבים נוספים. כדי לסייע לבני המשפחה ללמוד על המגיע להם ועל הזכויות וארגוני הסיוע העומדים לרשותם, ריכזנו באתר את כל המידע בפורטל מיוחד הזמין בכל עת.
את המידע המלא ניתן למצוא בכל עת בפורטל גמלת סיעוד באתר, למעבר לפורטל לחצו כאן
ראשית, מי שהגיעו לגיל פרישה וגרים בביתם או בדיור מוגן במחלקות עצמאיות וזקוקים לעזרה בפעולות בסיסיות כמו לאכול, להתרחץ ולהלך בבית או אפילו להשגחה למען ביטחונם, ייתכן והם זכאים לגמלת סיעוד. השירותים הניתנים במסגרת גמלת הסיעוד כוללים עזרה של מטפל אישי (ישראלי או עובד זר), ביקור במרכזי יום לקשיש, אספקת מוצרי ספיגה חד פעמיים, לחצן מצוקה בבית ועוד. גמלת הסיעוד נקבעת על פי מידת התלות של הקשיש בזולת ועל פי הכנסותיו ומחולקת לשלוש רמות.
חשוב לדעת – לצורך העסקה ישירה של מטפל צמוד 12 שעות ביממה, לפחות 6 ימים בשבוע, יכול המעסיק לקבל את גמלת הסיעוד בכסף במקום לקבל את שירותי הגמלה או לבחור לשלב קבלת תשלום חלקי בשאר שירותי הסיעוד הכלולים בגמלה.
ומה לגביי זכויות בני המשפחה המטפלים בקרוב סיעודי? גם לכם יש שורה ארוכה של זכויות תעסוקתיות אותן כדאי מאוד להכיר ולממש. כך למשל, עובדים זכאים להעדר על חשבון ימי המחלה שלהם בשל טיפול בקרוב משפחה. בנוסף, עובד שהתפטר בשל בריאות לקויה של בן משפחתו, עשוי להיות זכאי לפיצויי פיטורים מהמעסיק .כמו כן מי שמטפל בבן משפחתו ברוב שעות היממה עשוי להיות זכאי אף לפטור מהתייצבות בלשכת התעסוקה לצורך קבלת הבטחת הכנסה.
בנוסף, בן משפחה המטפל בקרוב סיעודי הנדרש להוצאות רפואיות גבוהות יכול לקבל פטור ממס הכנסה במשיכת הכספים מקופת הגמל עבור הוצאות אלה. במקרה ונדרש מטפל צמוד,יתכן שניתן לקבל היתר להעסקת עובד זר בסיעוד.
מידע נוסף ניתן למצוא בכל עת בפורטל החולה הנתמך באתר, למעבר לפורטל לחצו כאן