בשבועיים האחרונים המאבק להעלאת המודעות להטרדות מיניות תופס תאוצה ברחבי העולם ויותר ויותר נשים וגברים משמיעים את קולם לאחר שנים של שתיקה. בכדי לסייע ולנסות לעזור לאלה הזקוקים בכך, ריכזו באתר את כל המידע על הזכויות ושירותי הסיוע התומכים והעומדים לצד הנפגעים בפורטל מיוחד שהוקדש לנושא.
את המידע המלא ניתן למצוא בכל עת בפורטל נפגעות ונפגעי תקיפה מינית ואונס באתר, למעבר לפורטל לחצו כאן
ראשית, אדם שחווה פגיעה או תקיפה מינית זכאי לשורה של זכויות רפואיות, בהן פטור מתשלום בפניה לחדר מיון, סיוע רפואי לנפגעות ונפגעי אונס ותקיפה מינית, וסיוע רפואי לקטינים נפגעי תקיפה מינית. במקרה של כניסה להריון כתוצאה מתקיפה מינית ניתן להגיש בקשה להפסקת הריון במימון סל הבריאות.
עוד בדבר הסיוע הרפואי, דעו כי על בית החולים חלה חובת דיווח למשטרה אך זכותו של הנפגע להחליט על מידת שיתוף הפעולה שלו עם המשטרה. ראוי לציין כי ביצוע הבדיקות ותיעוד הממצאים הם חלק חשוב ביותר ומומלץ להגיש תלונה להמשך חקירה וטיפול באירוע התקיפה. זכותו של כל אדם לגשת לתחנת המשטרה ולהגיש תלונה על מי שפגע בו. בנוסף, נפגעי הטרדה או התקפה מינית זכאים לבחור את מין החוקר שיחקור אותם. אגב, במקרים בהם מוגשת תביעה לבית משפט, תעמוד לרשות הנפגעים הזכות לסיוע משפטי בחינם ולהנחה בתשלום האגרה.
סיוע נוסף, ניתן לקבל גם ברשויות המקומיות המפעילות בחסות משרד הרווחה שישה מרכזים אזוריים המעניקים סיוע כמענה לצרכים הנפשיים, הרפואיים והמשפטיים של האדם הנפגע. כמו כן, ישנם מרכזי טיפול לנפגעי תקיפה מינית שבחלקם ניתן לקבל אף סיוע תעסוקתי, הכשרה מקצועית ועזרה במיצוי שירותי הקהילה.
כמו כן, קיימים ארגוני סיוע המציעים תמיכה ושיקום לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית כמו עמותת "יחד מחושך לאור",מרכז "בליבנו" ו "בנפשנו" הנותנים סיוע במגזר הדתי והחרדי ו"שלום בנייך" המעניקה סיוע גם היא למגזר הדתי והחרדי אך פתוחה לכל אדם שנפגע וזקוק לסיוע.