השנה הראשונה (2011) – יוצאים לאור
בפרקים הקודמים סיפרתי על הולדת המיזם ועל המעבר מחלום למציאות עם עלייתנו לאוויר בסוף נובמבר 2010. את 2010 סיימנו עם מספר משתמשים די נמוך. לקח לנו זמן להפנים שבנושא משעמם כמו זכויות קשה להגיע לציבור רחב בצורה מהירה ללא השקעה כספית גדולה בפרסום. מכיוון שלא היו לנו משאבים לכך, פעלנו בדרכים שיכולנו לממש ובעיקר דרך קבלת תרומת פרסומות (AdWords) מחברת גוגל במסגרת תכנית הסיוע לעמותות Google Grants ובסיוע פרו-בונו בנושא תקשורת מאודי נחשון. במהלך השנה קפצנו בשימוש בערך פי 5 (!). מה שמאוד סייע לנו זה הקיץ של המחאה שהעלה את נושא הזכויות למודעות של ציבור רחב, אינטרנטי ברובו. אנחנו כבר היינו שם בשביל כולם.
תהליך נוסף שפעלנו בו במרץ רב לאורך כל השנה, ובעצם מאז ייסוד המיזם, היה הוספת תכנים לאתר. הרחבנו את מערכת התוכן ולראשונה שכרנו משפטנית (קרן הורוביץ). התחלנו לתרגם מידע לערבית בסיוע ג'וינט-תב"ת. זכינו לעוד כמה שיתופי פעולה מרשימים ובראשם פרויקט זכויות בריאות שבו ההסתדרות הרפואית (הר"י) מימנה במשך כשנתיים עורכת תוכן משפטנית. זכינו גם לשיתוף פעולה עם אגף הרווחה בעיריית ירושלים ועמותת משוב (גב' פלורנס גלקין) בנושא זכויות של אזרחים ותיקים.
הפעילות שלנו התחילה לזכות בהכרה ובהערכה של רבים. זה התבטא קודם כל בהרחבת הדירקטוריון עם הצטרפותם של נעמי סטוצ'ינר (מייסדת בית איזי שפירא), פרופ' פייסל עזאיזה (דיקאן בי"ס לעו"ס באוניברסיטת חיפה וסגן יו"ר ות"ת) ואבינעם ערמוני (באותו זמן מנכ"ל בית התפוצות). צעד מאוד חשוב היה כינונה של מועצה ציבורית בראשותו של שופט בית המשפט העליון לשעבר פרופ' יצחק זמיר (בתמונה משמאל עם ארז ואמתי) ובהשתתפות קבוצה מובחרת עם מעורבות עמוקה בנושא הזכויות. ב- 26/6/2011 קיימנו את הישיבה הראשונה. לשמחתנו המועצה מלווה אותנו בשנים האחרונות ומסייעת לנו במגוון נושאים כולל ועדת אתיקה.
חלק מהתהליך כלל את הצגת המיזם לאישים מובילים. לשמחתנו נפגשנו עם השרים (באותה תקופה) מיקי איתן ויצחק הרצוג שהוציאו לנו מכתבי תמיכה וגם סייעו לנו בפתיחת חסמים בתוך המשרדים.
קיץ 2011 היה הקיץ של המחאה החברתית. בכל זכות זה התבטא בעליה מרשימה של מספר המשתמשים באתר באוגוסט. לקח לנו יותר מחצי שנה להשוות את שיאי השימוש. 2011 היתה שנה מאוד משמעותית עבורנו. מסטארט-אפ חברתי נחמד הפכנו לגוף תוכן משמעותי שזוכה להכרה של כל הגורמים. השנים הבאות רק הדגישו את השינוי.
בקיץ 2011 חזרנו ארז ואני לזירת הפשע, דהיינו לכנס ויקיפדיה ישראל. לשמחתנו ג'ימי ווילס, מייסד ויקיפדיה ביקר בכנס. קיווינו שיתלהב מכל-זכות בצורה כזו שיסייע ליצוא הרעיון. זה לא קרה, אבל לפחות תפסנו אתו תמונה (מקור: דה מרקר).
ב-3 הפוסטים של תולדות כל זכות הכנסתי את הכתיבה האישית כדי לתאר שלבי בראשית במיזם. לגבי השנים מ- 2012 והלאה קיים פירוט מלא, גם אם מעט לקוני בדף אודות המיזם באתר.
המשך הכתיבה שלי יהיה לגעת בנושאים כמו איך מנהלים תוכן, האם הממשלה בעד או נגד כל זכות וכו'.