הדיונים סביב העלאת קצבת הנכים והיציאה לשוק העבודה, כאשר הדבר מתאפשר -אם גם אתם או מי מיקירכם בעלי מוגבלות ששוקלים אם לצאת לעבוד או לא, חשוב שתדעו שיש מענק חודשי מיוחד (קצבת עידוד) שמטרתו לעודד זאת. מי זכאי למענק זה ומה התנאים לקבלתו? באתר כל זכות הכנו מדריך מפורט לקצבת עידוד לה זכאים אנשים עם מוגבלויות עובדים (אותו תוכלו למצוא כאן >>)
החוק קובע כי בעלי מוגבלויות שמרוויחים יותר מסכום מסוים במקום עבודתם יקבלו מהמדינה מענק עידוד יציאה לעבודה חודשי, במקום קצבת הנכות. אולם, אל חשש – המענק החודשי מחושב כך שתמיד יהיה יותר משתלם כלכלית לצאת לעבוד כאשר הדבר אפשרי מאשר להסתפק בקצבת נכות. מה זה אומר? שסכום הכסף שהאדם ירוויח במקום העבודה, יחד עם מענק העידוד החודשי לו יהיה זכאי, תמיד יהיה יותר גבוה מקצבת הנכות שהיה מרוויח אלמלא היה יוצא לעבוד.
איך קובעים מי זכאי למענק עידוד חודשי ומי ממשיך לקבל קצבת נכות? ובכן, זה תלוי בשכר שמרוויח העובד ובאחוזי הנכות שהמדינה קבעה לו. ככלל, עובד שיש לו 70% אחוזי נכות לפחות (ובמקרים מסוימים אף פחות מכך) או שקיבל קצבת נכות במשך 5 שנים בין 2.8.2002 לבין 1.8.2009, יהיה זכאי להמשיך לקבל קצבת נכות, כל עוד הוא מרוויח פחות מ-60% מהשכר הממוצע במשק, כלומר 5,804 ₪ בחודש. אחרת, הוא יקבל מענק עידוד חודשי במקום קצבת הנכות. בכל המקרים האחרים, קצבת נכות תינתן כל עוד המשכורת היא פחות מ-45% מהשכר הממוצע במשק, כלומר 4,353 ₪ בחודש ואחרת יינתן מענק עידוד חודשי. אותו מענק חודשי, כמובן, מחושב גם כן בהתאם למשכורת ולאחוזי הנכות.
ומה קורה אם הפסקתם את עבודתכם או שמשכורתכם פחתה? הזכאות לקבלת קצבת נכות חוזרת אליכם אוטומטית, ללא צורך בבדיקות או וועדות רפואיות נוספות. רק צריך לעדכן את המוסד לביטוח לאומי בעניין ואת זה אפשר לעשות באינטרנט, בסניפים, בדואר או בפקס. חשוב גם לדווח על כל שינוי לביטוח הלאומי כדי להימנע ממצב של עודף ניכוי דמי ביטוח בריאות, הנהוג גם מקצבה וגם ממשכורת.