בתחילת החודש נכנסה לתוקף תוספת מיוחדת לחוק, המאפשרת לראשונה לאבות טריים לצאת לחופשת לידה מיוחדת בת 5 ימים לאחר יום הלידה, שלא על חשבון חופשת הלידה של האישה. מדובר במהלך ראשוני המכיר בעובדה שאבות גם הם חלק מהתא המשפחתי המתפתח. אבל מתברר שזו לא הזכות הראשונה השמורה לאבות טריים. אז האם יש עוד זכויות? ומה ניתן לממש? הנה פרטים מהמדריך להיריון ולידה שהכנו ב"כל זכות" (אותו תוכלו למצוא כאן>>).
ראשית, היעדרות ביום הלידה עצמו נחשבת כיום מחלה עליו לא מקבל העובד כל תשלום. כמוכן, עובד זכאי לזקוף עד 7 ימי היעדרות על חשבון ימי המחלה שלו במהלך כל תקופת ההיריון (כולל יום הלידה). בנוסף, בימים האחרונים אושר בכנסת חוק חדש, המאפשר גם לאבות לקחת שעת הרות (שנקראה עד עכשיו "שעת הנקה"), ולצאת מוקדם הביתה בתקופה שלאחר חופשת הלידה.
ומה לגביי דמי הלידה? האם גם גברים זכאים להטבה כספית?
התשובה חיובית. גברים המחליפים את בנות או בני זוגם בחלק מחופשת הלידה, זכאים גם הם לתשלום דמי לידה. מדובר בגמלה מיוחדת המחליפה את שכרו של ההורה שיצא לחופשת הלידה, ושיעורה נקבע בהתאם לגובה משכורתו של ההורה. חשוב לציין כי גם אבות עצמאיים זכאים לתשלום, הנקבע על פי חישוב של הכנסות עבר.
ומה עוד?
בנוסף לדמי הלידה, בן זוג של יולדת נכה, שעל-פי אישור רפואי אינה מסוגלת לטפל בתינוק שנולד להם, עשוי להיות זכאי גם לתגמול מיוחד אם הפסיק לעבוד על-מנת לטפל בתינוק והוא ניתן למשך תקופה של 14 שבועות. את הזכות הזאת, ניתן לדרוש תוך שנה מיום הלידה מהמוסד לביטוח לאומי, גם רטרואקטיבית.
זאת ועוד, נזכיר כי לזכותם של גברים עומדות זכויות נוספות הקשורות בהריון ולידה, בהן ימי מחלה בגין טיפולי פוריות, נקודות זיכוי מיוחדות ממס הכנסה ואפילו הזכות להיעדר מהעבודה בשל אשפוז ממושך של היולדת. ומה עם הנשים? הנה קישור למדריך המלא שלנו להיריון ולידה.
* נכתב בשיתוף עמותת ידידות טורונטו