חופשת הקיץ, הפכה בשנים האחרונות לתקופה אותה מנצלים יותר ויותר בני הנוער על מנת לעבוד ולהרוויח כסף לשימושם האישי או אפילו לחיסכון. בני נוער רבים עובדים גם לאורך השנה. חשוב לדעת כי בניגוד ליתר העובדים במשק, העסקת בני נוער מחייבת את המעסיק לעמוד בשורה של הוראות שנקבעו בחוק במטרה למנוע העסקה פוגענית ובמקרים מסוימים, גם ניצול של בני הנוער. אז מהו שכר המינימום של בני הנוער והאם מותר לנכות משכרם דמי ביטוח לאומי? מדריך העסקת בני נוער יעודי באתר (אותו תוכלו למצוא כאן >>), מרכז עבורכם את כל התשובות.
העסקת בני נוער, שונה במספר גורמים משמעותיים מהעסקת עובד בגיר. ראשית, גיל ההעסקה המינימאלי לנוער, הוא 15 ואילו במהלך חופשת הקיץ, ניתן להעסיק גם נערים ונערות בני 14. בנוסף, החוק גם מבדיל בין שכר המינימום המשולם לעובד בגיר, לבין שכר המינימום של בני הנוער. חשוב לציין כי בחודש יולי יועלה שכר המינימום במשק, ועמו גם שכר המינימום המשולם לבני נוער. כך למשל, נערים ונערות מתחת לגיל 16 יקבלו החל ממשכורת יולי שכר שעתי של 19.52 ₪ לשעה, ואילו נערים עובדים לפני גיל 17 יקבלו שכר שעתי של 20.92 ₪. נערים מתחת לגיל 18 יקבלו 23.15 ₪ לשעה.
הבדל משמעותי נוסף בין בעסקת בני נוער להעסקתו של אדם בוגר, נוגע לימי העבודה ושעות העבודה במהלכם ניתן לחייב את העובד להגיע לעבודה. כך למשל, החוק קובע כי אסור להעסיק נערים ונערות יותר משמונה שעות ביום או יותר מארבעים שעות בשבוע. בנוסף, החוק מגביל גם את השעות בהן ניתן להעסיק את בני הנוער במהלך היום, ובמקרים מסוימים, אף אוסר על העסקתם לאחר השעה שמונה בערב.
בני נוער עובדים זכאים לעוד שורה ארוכה של זכויות סוציאליות במקום עבודתם, אותן חשוב להכיר ולממש. כך למשל, החוק אוסר על ניכוי דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות משכרם של בני נוער מתחת לגיל 18. בנוסף, יום המנוחה השבועי של בני נוער מוגדר כ-36 שעות רצופות, במהלכן אסור להעסיק את העובד. כמו כן, בדומה ליתר העובדים במשק, גם בני נוער זכאים לימי חופשה שנתית, העומדת על 18 יום בכל שנה ולהחזרי הוצאות נסיעה לעבודה.
חשוב לדעת כי ניתן להתלונן על מעסיק אשר מפר את זכויותיהם של בני הנוער ביחידת האכיפה במשרד הכלכלה, או אפילו באמצעות פנייה להסתדרות הנוער העובד והלומד.
את המידע המלא, ניתן כאמור למצוא כבר כעת במדריך ל "תעסוקת נוער" באתר. למעבר למדריך, לחצו כאן.