לקויי ראיה ועיוורים זקוקים לעזרה בתחומים רבים. בישראל, ישנו מגוון רחב מאוד של זכויות העומדות לרשותם של עיוורים ולקויי ראיה, בהן גם כמה זכויות שלא רבים מכירים. אז מהן הזכויות הללו וכיצד ניתן לממשן? מדריך מיוחד (אותו ניתן למצוא כאן >>) שמוקדש לנושא באתר, מרכז את כל התשובות.
כך למשל, מתברר כי בנוסף על הטבות המס והקצבאות הרבות הניתנות מתוקף מצבם הרפואי, עיוורים ולקויי ראיה הנעזרים בכלב נחייה בכדי להתנהל במהלך היומיום, זכאים גם לקצבת אחזקת כלב נחייה מיוחדת, הניתנת באמצעות עמותת "צמד" בכפוף לאישור השירות לעיוור במשרד הרווחה. מטרתה של הקצבה, היא לאפשר אחזקה שוטפת של הכלב, מימון הטיפולים הרפואיים להם הוא זקוק ואפילו ביטוח צד ג' במקרה הצורך.
גם בתחום הדיור, זכאים עיוורים ולקויי ראיה ללא מעט זכויות, הניתנות במטרה להקל את ההתמודדות עם הנטל הכלכלי הכרוך בדיור. כך למשל, עיוורים ולקויי ראיה זכאים לא רק להנחות מיוחדות בארנונה, אלא גם לסיוע חודשי מיוחד מטעם משרד הבינוי והשיכון בתשלום שכר הדירה וכמו כן, גם למשכנתא מיוחדת בעת רכישת דירה. יתר על כן, עיוורים ולקויי ראיה שנקבעו להם 100% נכות (או נכות משוקללת בגובה 90%) ומבקשים לרכוש דירה לצורכי מגוריהם, זכאים לקבל גם הנחה מיוחדת במס הרכישה.
ומה לגביי סטודנטים? סטודנטים הסובלים מעיוורון או לקות ראייה, זכאים גם הם לשורה של הטבות וזכויות במהלך לימודיהם. כך למשל, סטודנטים עיוורים ולקויי ראיה זכאים לקבל מלגה ללימודים במוסדות להשכלה גבוהה, בגובה שכר הלימוד האוניברסיטאי. בנוסף, הסטודנטים זכאים גם למגוון שירותי עזר מותאמים, בהם שיעורי עזר, שירותי תמיכה, שעות הקראה וסיוע בקבלת עמדת עבודה ממוחשבת.
זאת ועוד, נזכיר שעיוורים ולקויי ראיה, זכאים גם לסיוע ברכישת מכשירי עזר ואביזרי שיקום ולעוד שורה ארוכה של פטורים והנחות, בהם פטורים מתשלומים בתחבורה הציבורית, הנחה בתשלומי הטלפון של חברת “בזק” ועוד.
אבל לא רק סיוע פיזי. באתר, ניתן ללמוד גם על המגוון הרחב של תכניות התמיכה הרגשית והחברתית לעיוורים ולסובלים מלקויות ראיה, בהן חונכות לילדים עיוורים ולילדי עיוורים, פעילויות לבני נוער עיוורים ולקויי ראיה (דוגמת "בגובה העיניים" ו"נוער יחד"), או אפילו קבוצות לעזרה עצמית ומועדונים חברתיים לעיוורים ולקויי ראיה.
את כל המידע והפרטים המלאים, תוכלו כאמור לקרוא במדריך המלא הזמין באתר. למעבר למדריך, לחצו כאן.