גם לעובדים המקבלים שכר יומי או שעתי יש זכויות המגיעות להם במקרים בהם החג נופל על יום עבודה. את כל המידע, ניתן למצוא במדריך המיוחד שהוקדש לנושא באתר, הכולל מידע רב על זכויות עובדים בחגים.
כך למשל, מהמדריך מתברר כי עובדים המוגדרים כעובדים יומיים או כעובדים שעתיים, זכאים במקרים מסוימים לקבל מהמעסיק דמי חגים בגובה שכרם היומי, עבור ימי העבודה שהוחמצו בעקבות חופשת החג. את דמי החגים, זכאים לקבל כל עובד יומי או שעתי אשר השלימו לפחות שלושה חודשי עבודה רצופים אצל המעסיק, ובתנאי שלא נעדרו בערב החג ולא ביום שאחריו. השנה, ערב חג השבועות יחול בשבת ולכן, תנאי הנוכחות בערב החג משתנה בהתאם לתנאי העבודה אצל המעסיק. עובדים שיום השבת מוגדר כיום מנוחתם או עובדים שלא שובצו לעבודה בשבת, יהיו זכאים לדמי חגים עבור יום החג עצמו.
ומה בדבר חגים החלים במהלך סוף השבוע? במקרים אלה, החוק קובע כי עובדים שבמקום עבודתם מונהגת עבודה בימים א-ה בלבד, לא זכאים לתשלום של דמי חגים מכיוון שלא מדובר בהפסד של ימי עבודה. בניגוד לכך, עובדים שכן מועסקים במהלך ימי החג הנהוגים בדתם, זכאים לתשלום מוגדל מהמעסיק ובמקרים מסוימים, גם למנוחת פיצוי מהמעסיק.
בנוסף, חשוב לזכור כי לזכותו של המעסיק, עומדת האפשרות להחליט על יציאה לחופשה מרוכזת על חשבון ימי החופשה השנתית של העובדים. למרות זאת, מעסיק אינו יכול להוציא עובד שאין לזכותו די ימי חופשה שנתית לניצול ולכן, חשוב מאוד לבדוק את יתרת ימי החופשה העומדת לרשותכם לפני היציאה לחופשה המרוכזת.
* נכתב בשיתוף עמותת ידידות טורונטו