נשים העובדות כעצמאיות מכירות את הבעיה הזו היטב: לקראת סוף ההיריון היקף העבודה מצטמצם ואיתו יורדות גם ההכנסות, מה שגורם לכך שדמי הלידה, המחושבים על פי ההכנסות של שלושת החודשים שטרם ללידה, יורדים אף הם ויוצרים בעיה כלכלית לא פשוטה. כדי לתקן את העיוות הזה, חוקקה לאחרונה הכנסת תיקון לחוק המאפשר לחשב את דמי הלידה גם על פי התקופה המקבילה בשנה שלפני כן. אך מהם למעשה דמי לידה וכיצד הם מחושבים? את כל הפרטים, ניתן למצוא במדריך מיוחד שהוקדש לנושא באתר, אותו תוכלו למצוא כאן >>
בדרך כלל, עובדת היוצאת לחופשת לידה זכאית לתשלום דמי לידה במשך 14 השבועות הראשונים של החופשה. את דמי הלידה, מחשבים על פי ממוצע השכר של שלושת החודשים האחרונים, שממנו מנכים דמי ביטוח לאומי, ביטוח בריאות ומס הכנסה. את דמי הלידה, מקבלים בדרך כלל באופן אוטומטי, אבל ישנם מקרים בהם יש להגיש תביעה- אישה שאינה עובדת ושלא קיבלה דמי אבטלה עד חודש לפני הלידה, וכן אישה שילדה בבית ולא בבית החולים לא תקבל דמי לידה באופן אוטומטי. במקרים אלה, יש להגיש תביעה דרך אחד מסניפי הביטוח הלאומי או באופן מקוון. למרות זאת, חשוב לדעת שהזכות נשמרת לשנה בלבד מיום תחילת חופשת הלידה, כך שמי שלא תגיש תביעה עד אז, עלולה לאבד את הזכות ואת הכספים המגיעים לה.
כמו כן, מתברר כי את חופשת הלידה בתשלום ניתן להאריך בנסיבות מסוימות. לדוגמה, במקרים של לידת תאומים או יותר, זכאית היולדת להאריך את חופשת הלידה ב-3 שבועות נוספים עבור כל ילד שמעבר לילד הראשון. בנוסף, במידה ונדרש אשפוז של התינוק או של היולדת למשך תקופה של 15 ימים לפחות, ניתן להאריך את חופשת הלידה כמשך תקופת האשפוז ועד לתקופה המקסימאלית הקבועה בחוק ולקבל במהלך תקופה נוספת זו דמי לידה.
עוד מפרט המדריך כי הביטוח הלאומי רשאי לקחת לכם את דמי הלידה אם יש לכם חובות עבר, אבל גם לכך יש פתרון – אם צברתם חובות לביטוח הלאומי, יתכן שדמי הלידה יועברו לתשלום החוב ולמעשה לא תקבלו אותם. כדי לצאת מהמצב העגום הזה, יכולות עובדות עצמאיות להגיש בקשה ל'הענקה מטעמי צדק', כשאת ההפניה למילוי הבקשה ולטופס, ניתן למצוא גם כן במדריך.
את הפרטים המלאים ניתן כאמור למצוא במדריך המלא באתר. למעבר למדריך, לחצו כאן.
* נכתב בשיתוף עמותת ידידות טורונטו