בעוד רשת הסופרמרקטים מגה ממשיכה את ההתדרדרות והסכנה לעתידה גדלה, גובר החשש לפיטוריהם של 3,500 עובדי הרשת. אבל האם מצבה הקשה של החברה יפגע בעובדים בצורות נוספות? האם חברה בפשיטת רגל או בפירוק חייבת לשלם לעובדים או שמא הם צריכים להצטופף בתור הנושים יחד עם הספקים השונים?
ובכן, מתברר שלא. כאשר חברה נכנסת להליך של פירוק או כשמעסיק נכנס להליך של פשיטת רגל, העובדים מקבלים מעמד מיוחד ומוגדרים כ'נושה בדין קדימה'. מעמד זה, מעניק להם למעשה קדימות בחלוקת נכסי החברה. כלומר, אם נותר מה למכור, הראשונים בתור לקבלת התשלומים יהיו במקרים רבים העובדים. אבל, גביית התשלומים הללו כרוכה במילוי טפסים והגשת תביעות חוב לנאמן או למפרק, ואת זה אסור לפספס שכן לעובדים שלא יגישו את ה תביעה לא יהיה למי לבוא בטענות.
על מנת לסייע לעובדים במצבים אלה, עלה לאתר מדריך מיוחד לזכויות עובדים במקרה של פירוק או פשיטת רגל של מעסיק. כך למשל עולה מהמדריך כי עובד בחברה שהתפרקה, או שמעסיקו פשט את הרגל זכאי לקבל מהביטוח הלאומי חלק מהתשלומים שהמעסיק נשאר חייב לו, בין אם מדובר במשכורות, פיצויי פיטורין, הפרשות לקופות גמל ולפנסיה.
כיצד מממשים את הזכות? לאחר שניתן צו פשיטת רגל או פירוק, חובה להגיש תביעת חוב לנאמן או למפרק. לכן, חשוב לאסוף מראש את כל הניירת שיש ברשותכם ממקום העבודה- שלושה תלושי שכר אחרונים, מכתב פיטורין, אסמכתאות על רצף זמן עבודה, יתרות בקרנות הפנסיה, הגמל ופיצויי הפיטורין ולצרפם לטביעת החוב המועברת לנאמן או למפרק.
את כל הפרטים על דרכי הגשת התביעה וקבלת התשלומים, ניתן למצוא במדריך המפורט באתר. למעבר למדריך, לחצו כאן.