בשבוע שעבר, הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה במגזר הציבורי, העלול להתפתח לכדי שביתה כללית במשק. אך האם כל עובד יכול לפתוח בשביתה? ומהן הזכויות העומדות לרשותכם אם יצאתם לשביתה? מדריך מיוחד על זכות השביתה, מרכז את כל התשובות.
במהלך השביתה, העובדים נהנים מחסינות מפני תביעות על נזקים שנגרמו כתוצאה משיבושי העבודה, וזאת מכיוון ששביתה איננה נחשבת להפרה לא חוקית של הסכם העבודה. זאת ועוד, במהלך השביתה, על המעסיקים חל איסור מוחלט לגייס עובדים חדשים או להביא עובדים של מעסיק אחר במקום העובדים השובתים.
ומה לגביי השכר? עובדים בשביתה לא זכאים לקבל תשלום עבור הזמן במהלכו שבתו, אך במקרים רבים, יש בארגוני העובדים "קרן שביתה" המיועדת להעביר שכר לעובדים שובתים. בנוסף, עובדים שובתים, זכאים לשמור על הוותק אותו צברו במהלך עבודתם אצל המעסיק, כך שהשביתה איננה נחשבת כהפסקת עבודה.
חשוב לדעת כי ניתן לצאת לשביתה רק אחרי הכרזה על סיכסוך עבודה. את ההכרזה על סכסוך עבודה, יכולים לעשות רק ארגוני עובדים או וועד נבחר, לאחר שהמשא ומתן בין העובדים למעסיק הגיע למבוי סתום. את ההודעה על סכסוך העבודה, מעבירים הארגונים והוועדים בצורה מסודרת למעסיק ולממונה על יחסי עבודה במשרד הכלכלה ורק לאחר 15 יום מתאריך ההודעה, תעמוד לרשות העובדים הזכות לפתוח בשביתה.
בנוסף לזכות השביתה, עומדות לרשותם של העובדים זכויות נוספות הקשורות בפעילות מאורגנת, דוגמת איסור פגיעה בעובד בגין פעילותו או חברותו בארגון עובדים או בוועד עובדים ואיסור מניעת כניסה של נציג ארגון עובדים למקום העבודה. את כל הזכויות וכן מידע על ארגוני עובדים, תוכלו למצוא בפורטל "התארגנות עובדים" באתר- למעבר לפורטל, לחצו כאן.