אירועי גל הטרור בפריז, הציפו פעם נוספת בקרב רבים את האפשרות לעזוב את החיים באירופה ולהגר לישראל. לעולים ובני משפחותיהם כדאי לדעת כי בישראל ישנו מגוון רחב של שירותי סיוע ותמיכה המיועדים לעולים חדשים, שמטרתם לעזור ולהקל על תהליך ההשתלבות. כדי לסייע, ריכזנו את מגוון השירותים והזכויות העומדים לרשות העולים ומשפחותיהם בפורטל עולים מיוחד.
כך למשל, מהמדריך העוסק בסל הקליטה הניתן לעולים, מתברר כי כל עולה זכאי לקבל סל קליטה מהמדינה, ללא קשר למדינה ממנה עלה. מטרתו של סל הקליטה, היא לעזור בתקופת ההתארגנות הראשונה בארץ והוא מורכב מדמי מחיה עבור ששת החודשים הראשונים ומדמי סיוע בשכר הדירה במהלך השנה הראשונה למגורים בארץ. בנוסף, עולים הזכאים לקצבת ביטוח לאומי, דוגמת קצבת זקנה עם השלמת הכנסה, קצבת שארים עם השלמת הכנסה וקצבאות נכות, יהיו זכאים למענק משלים לסל הקליטה, אותו יקבלו במסגרת התשלום השמיני של הסל ולאחר שיפנו לאחת מלשכות משרד הקליטה עם מסמכים המעידים על הזכאות לקצבה מהביטוח הלאומי.
בנוסף, עולים חדשים זכאים גם לנקודות זיכוי במס הכנסה במשך 42 חודשים ממועד העלייה לארץ. שווי ההטבה, נע בין 218 – 654 שקלים בחודש והיא ניתנת עם קבלת תעודת העולה למשך 42 חודשים ברציפות ורק במידה והעולה הוא בעל הכנסה. למרות זאת, במקרים בהם עולה החל את שירותו הצבאי או את לימודיו העל תיכוניים במהלך תקופת הזכאות, יוכל העולה לחזור לממש את יתרת חודשי ההטבה שנותרו לו לאחר סיום השירות או הלימודים.
כמו כן, משרד העלייה והקליטה יחד עם ארגון מט"י (מרכז טיפוח יזמות), מעמידים לרשות עולים חדשים ותושבים חוזרים שירותי לויי וייעוץ עסקי. במסגרת השירות, יוכלו העולים לקבל הכוונה וייעוץ עסקי, לפתח מודל עסקי ולהשתתף בסדנאות מקצועיות. השירות ניתן בסניפי מט"י בנתניה ובחולון, בחינם, למעט תשלום דמי השתתפות עצמית בסך 250 ₪ בעת כתיבת התכנית העסקית.
את המדריכים המלאים, תוכלו למצוא כאמור בפורטל העולים באתר. למעבר לפורטל, לחצו כאן.
* נכתב בשיתוף עמותת ידידות טורונטו