ההסלמה הביטחונית המורגשת בימים אלה ברחבי המדינה, מוסיפה למעגל נפגעי פעולות האיבה ומשפחותיהם אזרחים רבים, שנפגעו באופן ישיר או עקיף מפעילויות הטרור ואינם בהכרח מודעים לזכויותיהם כנפגעי פעולות איבה. לשם כך, ריכזנו בפורטל מיוחד מגוון דרכי סיוע וזכויות העומדים לרשות נפגעים, בעבר ובהווה, ובני משפחותיהם.
כך למשל, חשוב לדעת כי בנוסף לטיפול הרפואי הניתן לנפגעים במד"א, קופות ובתי החולים, עומדת לרשות הנפגעים גם הזכות לקבל מהמוסד לביטוח לאומי החזרים כספיים בגין תרופות שנרכשו באופן פרטי כאשר קופות החולים ובתי החולים לא מספקים אותן, וכמו כן, גם עבור נסיעות לטיפולים שניתנו בעקבות הפגיעה. לצד אלה, לזכותם של הנפגעים עומדת גם האפשרות לקבל דמי החלמה במקרים של ניתוחים או אשפוז ממושך וסיוע במימון של טיפולי שינים. גם בני משפחה מדרגה ראשונה זכאים לקבל החזרים עבור הוצאות שנעשו במסגרת פגיעתו של בן המשפחה. גובה ההחזרים, נקבע על פי חומרת הפגיעה והמצב המשפחתי והם יינתנו במקרים של אובדן הכנסה עקב האשפוז, הוצאות מחיה בעת השהיה בבית החולים, הוצאות לינה והסעות למתגוררים הרחק מבית החולים, שכירת טלוויזיה, דמי חניה והחזרים נוספים בעת הצורך.
בנוסף לתהליך ההחלמה הרפואי, המוסד לביטוח לאומי מעמיד לרשות הנפגעים ובני משפחותיהם גם מספר דרכים לקבלת סיוע נפשי. עובדי השיקום של המוסד לביטוח לאומי, עומדים לרשותם של הנפגעים ובני משפחותיהם ותפקידם לייעץ, להדריך ולסייע בשלל בעיות, בכללן בעיות נפשיות, חברתיות ומשפחתיות. נפגעים הסובלים גם מנכות, ייתכן ויהיו זכאים לקבל סיוע גם באמצעות טיפול פסיכולוגי, הניתן בכפוף לעמידה במספר תנאים והמלצת עובדי השיקום.
גם עבור אלה שנקלעו בעבר לאירוע טראומטי המלווה אותם גם בימים אלה, ישנה אפשרות לקבל סיוע ותמיכה במידת הצורך. המוסד לביטוח לאומי מפעיל קבוצות תמיכה במסגרתן ניתן לקבל סיוע נפשי, אישי וקבוצתי בהתמודדות עם פציעה, טראומה או שכול. בנוסף לקבוצות התמיכה, ניתן לפנות בעת הצורך גם לארגוני סיוע לנפגעי פעולות האיבה, דוגמת "ארגון נפגעי פעולות האיבה", "מרכז חוסן קהילתי", "נט"ל", "ער"ן", "אוזן קשבת", "משפחה אחת", "צעירי חב"ד למען נפגעי הטרור", "הקואליציה הישראלית לטראומה" ועוד.
את כל מדריכי הזכויות, דרכי מימושן ודרכי ההתקשרות עם הגופים והארגונים, ניתן למצוא בפורטל נפגעי פעולות האיבה באתר "כל זכות". למעבר לפורטל, לחצו כאן.