בקרוב תיפתח שנת הלימודים תשע"ו, הצפויה להביא עימה גם את דרישות התשלום השנתיות לבתי הספר. אז מה מותר לגבות מכם, על מה אסור לשלם וממי ניתן לבקש סיוע? הנה הפרטים.
תשלומי ההורים למוסדות השונים, מתומחרים בכל שנה מחדש על ידי משרד החינוך והם מועברים להורים עם פתיחת שנת הלימודים במסמך רשמי מטעם בתי הספר. למרות זאת, ישנם בתי ספר שמוסיפים בתוך סל תשלומי ההורים גם מספר דרישות תשלום שלא נקבעו בידי משרד החינוך, חלקן אף מוגדרות כתשלומים אסורים. כך למשל, ישנו איסור על בתי הספר לגבות תשלום בעבור שירותים דוגמת חומרי מלאכה, אגרת שכפול, הוצאות מנהלה, שימוש בספריה והשאלת ספרי עיון, שירותי היגיינה ואגרת שמירה.
עוד ניתן למצוא בכל זכות מדריכים למימוש תכניות הסיוע עבור אלה הנזקקים בכך. דוגמה לתכנית כזאת היא תכנית המלגות של משרד החינוך, המיועדות עבור תלמידים נזקקים. סכום המלגות, המחולקות על פי שיקול דעתה של וועדה פנימית בבתי הספר, משתנה לפי סוג בית הספר והוא נע בין 180 ש"ח ל-360 ש"ח בבתי הספר היסודיים ובין 250 ש"ח ל- 500 ש"ח בתיכונים.
תכנית סיוע נוספת, הניתנת ממשרד הכלכלה למשפחות חד הוריות, מציעה מענק שנתי של עד 7,800 ש"ח עבור מסגרות משלימות המתקיימות בשעות ובימים בהם מערכת החינוך איננה פעילה, כגון חופשים, שעות אחר הצהריים ועוד, על מנת לאפשר להורה לעבוד.