בראשית חודש יולי זה קרה: נכנסו לתוקף השינויים בזכאות לדמי אבטלה של אנשים שפוטרו או יצאו לחל"ת בתקופת הקורונה. הקורונה אמנם לא נעלמה (וכולנו תקווה שהיא לא חוזרת) אבל המציאות החדשה כבר כאן. אחרי יותר משנה בה דמי אבטלה היוו הכנסה קבועה לחלק גדול ממחוסרי העבודה בישראל, ללא הגבלת זמן ועם קיצור תקופת האכשרה הנדרשת כדי לקבלם – המצב חזר כמעט לקדמותו. "כמעט" – משום שחלק מההקלות נמשכות והן מתייחסות, בתנאים מסויימים, לבני 45 ומעלה. על כך ניתן לקרוא עוד כאן.
אבל עבור ישראליות וישראלים רבים, כאמור, זהו שינוי משמעותי. מה צריך לדעת עליו?
ראשית, חשוב להבין – העובדה כי הזכאות לדמי אבטלה נפסקה, לא מחייבת את המעסיק לקחת את העובדים בחזרה לעבודה. עם זאת, מצב בו העובדים מתנדנדים בין חל"ת להעסקה, גם הוא לא אידיאלי לעובד. חל"ת אמור להיות מוסכם על שני הצדדים. אם חל"ת נמשך ללא אופק להעסקה מחודשת – ניתן לראות בכך פיטורים, ורצוי לוודא כי המעסיק מילא את חובותיו בפיטורים: תשלום פדיון חופשה שנתית, תשלום דמי הבראה והפרש והשלמת פיצויי פיטורים (מעבר למה שהופרש במסגרת הפנסיה). בנוסף, חלה חובת הודעה מוקדמת על פיטורים (גם אם הם אחרי חל"ת) ואם לא מתאפשר להעסיק את העובד בתקופה זו – יש לשלם לו עבורה, כאילו עבד בה. למידע נוסף, היכנסו למדריך בנושא פיטורים.
ומה לגבי מעסיקים שכן יעסיקו מחדש את העובדים בתום תקופת הזכאות? עליהם לבצע תיאום מס לעובדים שחזרו, תוך התייחסות להכנסותיהם של העובדים מדמי האבטלה. בנוסף, חשוב לדעת כי העסקה בתנאים פחות טובים או בשכר נמוך מזה שהיה לפני החל"ת, עשויה להוות הרעה בתנאים. במצב כזה, אם העובד יחליט להתפטר, הדבר ייחשב כפיטורים.
מי שלא הוחזרו לעבודה ואין להם אופק תעסוקתי מיידי, עשויים להיות זכאים להבטחת הכנסה או השלמת הכנסה. אם אתם חושבים שאלה אתם – כדאי לקרוא במדריך לקבלת הבטחת הכנסה ב"כל זכות", על הסכומים שמגיעים לכם, על זכויות נלוות לקבלת הקצבה וכן על הכשרות מקצועיות שמטרתן להחזיר אתכם לשוק העבודה מהר ככל האפשר.
למידע נוסף בכל אחד מהנושאים הללו, הכנסו למדריך שהוקדש לנושא ב"כל זכות" – שאלות ותשובות בנוגע לסיום תקופת הזכאות לדמי אבטלה ששולמו בתקופת משבר הקורונה.