חודש הרמדאן חל השנה בין ה-13 לאפריל ועד ל-12 או 13 במאי. זהו חודש משמעותי למוסלמיות ומוסלמים, שמהווים נכון להיום כ-86 אחוז מתוך אזרחי ישראל הערבים. רמדאן הוא חודש של צום ביום, שבירתו בערב עם תפילה מיוחדת, חודש המתאפיין בהתכנסויות משפחתיות וביקורים. עם שינוי השיגרה – יש גם זכויות של עובדות ועובדים שחשוב להכיר.
הנה כמה שאלות שעשויות לעלות בחודש זה – והתשובות להן:
אני נוהגת לצום ברמדאן ונזקקת לפעמים לכמה ימי חופש מעבודתי כדי להתאושש. האם מותר לי לקחת אילו ימים שאני רוצה?
חודש הרמדאן מאפשר לעובדים מוסלמים לקחת "יום בחירה", שהוא יום על חשבון ימי החופשה הצבורים, אשר זכותו של העובד לצאת אליו ללא צורך בהסכמת המעסיק. עם זאת, יש להודיע על הכוונה לצאת לחופשה באותו יום, לפחות 30 יום מראש. אם כבר ניצלת את ימי הבחירה שלך השנה, עדיין תוכלי לצאת לחופשות של ימים בודדים במהלך החודש – אך רק בתאום ובהסכמת המעסיק ובמידה וצברת מספיק ימים.
אני סניטר מוסלמי בבית חולים ומתכנן לצום ברמדאן. האם יש לי זכויות מיוחדות?
כן. עובדי מדינה הצמים במהלך חודש הרמדאן רשאים לאחר לתחילת העבודה בשעתיים או לסיים את יום העבודה שעתיים מוקדם יותר, וזאת במהלך כל ימי הצום.
אחת העובדות במשרד עורכי הדין שלי היא מוסלמית. העובדת הודיעה כי בעיד אל פיטר היא מתכננת לבלות עם משפחתה ולא להגיע לעבודה. האם אני מחוייבת לאפשר לה זאת?
עיד אל פיטר, חג סיום הצום, יתחיל השנה ביום חמישי, ה-13 למאי, ויסתיים בשבת ה-15 למאי. אם התכניות של העובדת הן לא לבוא לעבודה ביום חמישי – יש לאפשר לה זאת, כשם שעובדים יהודים לא מתבקשים לעבוד ביום חגם. עם זאת, אם העובדת קיבלה דמי חגים בעבור העדרות מהעבודה בימי חג יהודיים, כמו פסח או ראש השנה – לא תוכל לקבל דמי חגים גם על יום זה, והיום ינוכה מימי החופשה הצבורים שלה.
אני בעל עסק ורוב עובדיי מוסלמים. ברצוני להוציא את כל העובדים לחופשה ארוכה בחודש הרמדאן. האם הדבר אפשרי?
ניתן להוציא את מקום העבודה כולו לחופשה, במידה ולכל העובדים יש מספיק ימי חופשה שנצברו. אם מספר ימי החופשה הוא 7 ימים לפחות, יש להודיע לעובדים על ההוצאה לחופשה ותאריך תחילתה, שבועיים מראש לפחות.