אסתר עבדה במקום עבודתה שנים רבות. יום אחד, קרא לה המנכ"ל למשרדו, לשם שיחה שביומן קראו לה, "שיחה שוטפת". בשיחה, נאמר לה כי הוא לא מרוצה מהתפקוד שלה וכי היא מועברת לתפקיד אחר. אסתר ההמומה לא ידעה מה להגיד, והיחסים שלה עם מקום העבודה החלו להידרדר במהירות.
רוני השתחרר לאחרונה מהצבא והחל לעבוד במוקד מכירות טלפוני. אחרי הכשרה קצרה הוא החל לעבוד, ושיבץ משמרות ביומן – אלא שיום אחד התקשרו ואמרו לו שעד עכשיו בעצם היה בתקופת ניסיון, ושהוא לא מתאים לעבודה הזו. רוני התבקש לא לבוא יותר למשמרות.
דינה עובדת כמהנדסת בחברה. בעלת החברה הודיעה לה כי בעוד שבוע תתקיים לה שיחה על המשך עבודתה בחברה, אשר מוטלים בספק עקב ביצועיה הנמוכים. דינה ביקשה לקבל את דו"ח הביצועים המלא שלה, שעל פיו התקבלה ההחלטה. עד ליום הפגישה, מסמכים אלה לא נמסרו לה.
*
המשותף לכל הסיפורים האלה (שנהגו מהדמיון, עם קצת עזרה מהמציאות..) הם כי בכולם נשללה הזכות לעובד לקבל שימוע הוגן מהמעסיק. מדובר באחת הזכויות החשובות ביחסי עבודה וזאת על אף שהיא לא מעוגנת בחקיקה אלא פרי יצירת תקדים של בית הדין לעבודה. על פי הפסיקה, אין לפטר עובד מבלי שהתקיים בפניו שימוע, בו נשטחו הסיבות לפיטורים וניתנה לו הזכות להגיב. זכות השימוע לא מוגבלת רק לפיטורים – לאחרונה, נפסקו פיצויים של 270 אלף שקל לעובדת שחובת השימוע הופרה כלפיה, על אף שפיטורים לא עמדו על הפרק, אלא רק העברה מתפקיד לתפקיד.
מדוע השימוע חשוב כל כך? אפשר הרי לטעון כי כשמעסיק מחליט לפטר עובד, שום דבר לא ישנה את דעתו והשימוע הוא "מס שפתיים" בלבד. יתכן כי לעיתים זהו באמת המצב. אבל יחד עם זאת – הזכות לקבל שימוע נגזרת מתוך ערך כבוד האדם. לכל אחת ואחד יש את הזכות לשמוע את הטענות כלפיו ולהתגונן, אם בשל הסיכוי שישנה את דעתם של הממונים עליו, ואם רק בשביל תחושת הצדק הפנימית. שימוע צריך שיתקיים ב"נפש חפצה ולב פתוח" של המעסיק, כלומר שינתן זמן משמעותי לחשוב על הדברים שהעובד אמר, ולשקול אפשרות לתת לו הזדמנות נוספת.
אסור להפתיע עובדים בשיחת שימוע. יש לקבוע אותה מראש, להודיע עליה בכתב ובצורה שברור מה היא. אם נקראתם לשימוע,יש לכם את הזכות להיות מיוצגים בו על ידי עורך דין או נציג וועד ארגון העובדים. יש לכם את הזכות לקבל מסמכים רלוונטים לעבודתכם לפני השימוע ושהות מספקת להתכונן.
הזכות לשימוע לא מבדילה בין תחומי עיסוק, וותק העובד ורמות שכר. היא מתקיימת עבור עובד בחברת הייטק כמו גם ברשת מזון מהיר. אסור להתקשר לעובד ולהגיד לו "אל תגיע מחר לעבודה", גם אם המדובר בעבודה במשמרות ובשכר נמוך. מעסיק שמפר חובה זו – מסתכן בתביעה ובתשלום פיצויים, שיכולים להגיע לסכום משמעותי.
למידע נוסף על הזכות לשימוע, הכנסו לערך המלא ב"כל זכות". אם פוטרתם, או שהוציאו אתכם לחל"ת ללא הגבלה – יש עוד זכויות שכדאי שתכירו ושעשויות להיות שוות לא מעט כסף. הכנסו לערכים הבאים ב"כל זכות":
>> מדריך בנושא פיטורים
>> מידע לעובד שיצא לחל"ת בעקבות משבר הקורונה
>> הודעה מוקדמת לפיטורים