עבור לא מעט ישראליות וישראלים, המילה "פיטורים" הפכה למציאות במהלך משבר הקורונה. אחרי חודשים בחל"ת, חלק מאיתנו חזרו לעבודה – ואחרים קיבלו טלפון שמספר להם כי לא יוכלו לחזור. פיטורים הם אף פעם לא חוויה נעימה, אך בתוכה חשוב לשמור על הזכויות הבסיסיות של כל אחד ואחת מאיתנו.
הנה חמש זכויות שיש להכיר:
1. אם הפיטורים תקפים מיידית – מגיע לכם תשלום על הודעה מוקדמת
לכל עובד שכיר יש זכות להודעה מוקדמת לפני פיטורים. עבור עובד שמועסק במקום העבודה לפחות שנה – תקופת ההודעה המוקדמת היא חודש, עבור עובדים שמועסקים פחות משנה, היא קצרה יותר – על פי חישוב שמורחב כאן, כמו גם החישוב לתקופת ההודעה המוקדמת עבור עובדים שעתיים. אם המעסיק לא מעוניין שהעובד ימשיך לעבוד אצלו אחרי הודעת הפיטורים – עליו לשלם לעובד את שווי תקופת ההודעה המוקדמת, גם מבלי שעבד.
רוב העובדים שמפוטרים כיום, כבר נמצאים מעל חודש בביתם בחל"ת, ואין אפשרות להעסיקם לחודש אחרון לפני פרידה סופית. עם זאת, חשוב לדעת: השהות בחל"ת לא פוטרת את המעסיק מחובת ההודעה המוקדמת. את ימי העבודה שהעובד היה מקבל תמורת העבודה – יש להמיר לתשלום. כלומר – אם המעסיק לא יכול או לא רוצה להעסיק את העובד בתקופת ההודעה במוקדמת – הוא צריך לשלם לו עליה כאילו עבד.
2. מגיעים לכם פדיון ימי חופשה, דמי הבראה, ופיצויי פיטורים
עם הפיטורים, על המעסיק לערוך לכם "גמר חשבון", ולכלול בתוכו את כל התשלומים שמגיעים לכם מעבר למשכורת האחרונה. תשלומים אלה כוללים פדיון ימי חופשה (היינו תשלום על ימי חופש שמגיעים לכם ולא ממשתם), דמי הבראה בגין כל התקופה (לעובדים של מעל שנה) ופיצויי פיטורים, שהינם בדרך כלל השלמה לרכיב הפיצויים שהופרש בביטוח הפנסיוני. שימו לב לתלוש המשכורת האחרון – הכל צריך להיות שם, ואם לא – אין סיבה לוותר. במסגרת סיום העבודה כדאי גם לוודא כי כל הכספים הנדרשים הופקדו בקופת הפנסיה או בביטוח המנהלים.
3. וודאו שיש לכם כל מה שצריך כדי לקבל דמי אבטלה
אם אתם תובעים עכשיו דמי אבטלה לראשונה, תזדקקו למלא הצהרה לרישום ראשוני בלשכת התעסוקה ובמקביל להגיש תביעה לביטוח לאומי. כדי שהתביעה תתמלא, המעסיק שלכם צריך לשדר לביטוח לאומי טופס 100 ואם הוא לא עושה כן – עליכם לצרף לתביעה טופס אישור מהמעסיק, או מכתב על סיום ההעסקה ותלושי שכר של 12 החודשים האחרונים.
אם אתם בחל"ת שהופך לפיטורים, וכבר נרשמתם לקבל דמי אבטלה בזמן החל"ת – עליכם להודיע על השינוי בסטטוס לשירות התעסוקה ולביטוח הלאומי. שימו לב: בשלב זה, תחשבו כמי שחזרו לעבודה לתקופת ההודעה המוקדמת ולכן בעקבות ההודעה, לא תקבלו דמי אבטלה במשך תקופת תשלום ההודעה המוקדמת. כאשר תקופת ההודעה המוקדמת תסתיים, הזכאות שלכם לאבטלה תתחדש. כדי לחדש את תשלום דמי האבטלה בשלב זה, יהיה עליכם להרשם שוב בשירות התעסוקה ולהגיש לביטוח לאומי מכתב מהמעסיק על הפסקת העבודה, אבל אין צורך להגיש תביעה נוספת לביטוח לאומי.
4. האם אתם בטוחים שמותר היה לפטר אתכם?
גם בימי קורונה – חוק הוא חוק. שימו לב שהפיטורים שלכם מוצדקים ושאינם עוברים על איסור אפליה. אם, נאמר, בארגון שבו אתם עובדים פיטרו במשבר הקורונה רק נשים והשאירו את כל הגברים – ראוי להפנות את המעסיק לעובדה זו. יש גם מקרים ספציפיים של איסור פיטורים ללא היתר של משרד העבודה: עבור נשים בהריון, בטיפולי פוריות או אחרי לידה, וקבוצות נוספות באוכלוסיה כמו למשל חיילי מילואים. לרשימה המלאה, הכנסו לכאן.
5. המנעו מחוב לביטוח לאומי
לפני עזיבת מקום העבודה, וודאו שהמעסיק העביר את תשלומי הביטוח הלאומי על כל תקופת העסקתכם. בחודש שאחר כך, אתם כבר לבד – אלא אם תתחילו מקום עבודה חדש, עליכם לשלם דמי ביטוח לאומי בעצמכם, כדי לא ליצור חוב. עם זאת, נשים נשואות או שבני או בנות זוגן משלמות ביטוח לאומי, לא חייבות בתשלום זה. הדבר תקף גם לנשים בזוגיות שמוכרות בביטוח הלאומי כידועות בציבור, על אף שאינן נשואות.
רוצים לדעת עוד? הכנסו למדריך בנושא בפיטורים, המפרט את כל הזכויות הללו ועוד נוספות. למידע נוסף המיוחד לתקופה המאתגרת הנוכחית, הכנסו לפורטל עובדים, עצמאים ומעסיקים בתקופת משבר קורונה.