"כמה מבחנים מותר למורה לתת לי בשבוע?"
"האם סביר לשלם לי בעבור מלצרות רק בטיפים?"
"מה אפשר לעשות אם חברי לשעבר מפיץ תמונה שלי בוואטסאפ?"
"המשפחה שלי בקשיים כלכליים – איך אני יכולה לעזור לה?
מהיום, יש מקום אחד עם תשובות לכל השאלות האלה ועוד רבות: כל זכות נוער. אתר חדש ומיוחד, העוסק בזכויות של בנות ובני נוער בישראל בהיבטים שונים: בבית הספר, בעבודה, מול רשויות המדינה, ואפילו זכויות שיכולות לעזור למשפחותיהם.
האתר החדש הוא צאצאו של אתר "כל זכות", שהוקם לפני 10 שנים והינו פורטל הזכויות המרכזי בישראל. כל זכות נוער עוצב ופותח במחשבה על הנוער הישראלי, על הנושאים המעסיקים אותו ועל צרכי הגלישה שלו. האתר, שניתן להורדה גם כאפליקציה חינמית, מחולק ל-12 נושאים עיקריים ביניהם: "מבחנים וציונים", "משמעת בית ספרית", "זכויות בעבודה", "תזונה ואלרגיות" , "זכויות הרלוונטיות לגילאי 16+", "איך לסייע למשפחה שלי?" ועוד. הקלקה על כל נושא, פותחת תתי נושאים, כאשר בכל ערך הסבר פשוט להבנה על הזכות עצמה והפניה לגוף שאליו ניתן לפנות אם הזכות מופרת ולמועצת התלמידים הארצית.
"בחנות בגדים בה אני רוצה לעבוד רוצים שאבוא להתלמדות בחינם – זה מותר?"
"נעדרתי מבית הספר, אני צריך אישור רפואי?"
"אילו זכויות מיוחדות יש לאמא שלי, שהיא חד הורית?"
"האם אפשר להשעות אותי מהלימודים בלי להסביר לי למה?"
בנות ובני נוער רוצים וצריכים לדעת מה מגיע להם. מבחינת "כל זכות", ההזדמנות להנגיש להם את המידע התגלתה כזכות מיוחדת בפני עצמה. אנחנו מקווים שהצלחנו במשימה. זו גם ההזדמנות לשתף בכך שהרעיון של "כל זכות נוער" קודם ע"י משרד החינוך ועל כך תודה גדולה. כמו "כל זכות", גם "כל זכות נוער" פועל בסיוע משרד המשפטים, מטה ישראל דיגיטלית במשרד לשוויון חברתי וג'וינט ישראל.
אם אתם הורים (או סבים) לבני נוער, או שאתם מורים, עובדים עם נוער או מכירים נוער – ספרו להם על האתר. זה חשוב להם, חשוב לכם וחשוב לקידומה של אזרחות טובה.
צוות כל זכות נוער