ביום העצמאות הקרוב, שוב יצאו המוני ישראל לחגוג יום הולדת למדינה – מי בטיול, מי במטס ומי באכילה מאומצת של בשר (או טופו) על האש. יום שמח, אביבי, שרבים מחכים לו כדי לבלות בחיק משפחה וחברים. אבל אחרים דווקא יעבדו ביום הזה – אלו זכויות יש להם מול המעסיקים?
ראשית, חשוב לדעת כי יום העצמאות הוא יום מיוחד. כמו כל החגים, הוא יום שבתון – כלומר אין לעבוד בו וה"חופש" לא יורד מימי חופשה ומנוחה – אבל בניגוד לחגים דתיים, השבתון תקף לבני כל הדתות. בעוד שחגים כמו פסח וראש השנה הם ימי שבתון עבור יהודים, עיד-אל-פיטר עבור מוסלמים, וחג המולד עבור נוצרים – יום העצמאות הוא יום שבתון לכל העובדים במדינה.
לעומת השבתון שביום העצמאות, יום הזיכרון שחל ביום שלפניו, היינו בערב יום העצמאות – הוא יום בחירה. משמעות הדבר היא כי עובדים רשאים לקחת יום חופש, אשר ינוכה מסך ימי החופשה השנתית שלהם. זה לא תקף לקרובי משפחה של חללי צה"ל או נפגעי פעולות איבה, אשר ייחשבו כמי שעבדו ביום הזיכרון, גם אם לא הגיעו לעבודה. הורים, סבים, בני זוג,ילדים, אחים ואחיות שכולים, יהיו פנויים לטקסי הנצחה או להתרכז באבלם הפרטי, מבלי לדאוג להשלכות של הדבר על פרנסתם.
ביום העצמאות, עם זאת, כאמור – לכולם מגיע חופש. זה לא אומר בהכרח שכולם ינצלו אותו. עובדים במשמרות או על בסיס שעתי עשויים לבחור לעבוד ביום זה, ואז כמו בחגים אחרים – יקבלו תגמול של 150 אחוז משכרם. ברוב מקומות העבודה, העבודה בחג תעשה בבחירת העובד. אולם יש מקומות בהם המעסיק יכול לחייב את עובדיו לעבוד ביום העצמאות. מקומות אלה יכולים להיקבע על ידי משרד ראש הממשלה, בצו מיוחד. אם נכפה על עובד באחד מהמקומות הללו לעבוד בחג, הפסיקה קבעה כי יהיה זכאי לתגמול של 150 אחוז וגם ליום מנוחה חלופי. עוד נקבע, כי עובד שחויב לעבוד מבלי שמקום העבודה שלו כלול בצו -זכאי לתגמול של 250 אחוז משכרו ויום מנוחה נוסף.
ומה עם מצב הפוך, בו המעסיק הוא זה שמעוניין בחופש יותר משהחוק מחייב? מעסיק יכול, למשל, להחליט כי מקום העבודה לא יפעל החל מיום הזיכרון, ולהוציא את עובדיו לחופשה ביום זה. במצב זה, יום הזיכרון ינוכה מימי החופשה הצבורים של העובד. המעסיק יבדוק לפני כן האם יש לעובד מספיק ימי חופש צבורים. אם לעובד אין ימי חופש צבורים, יהיה על המעסיק לשלם לו עבור הימים שבהם בחר להשבית את מקום העבודה, או, בהסכמת העובד – לקבוע כי ימים אלו ייחשבו כחופשה ללא תשלום.
בין אם תעבדו או תנוחו ביום הולדתה ה-71 של המדינה – זכרו כי ביום העצמאות, כמו בכל הימים, יש לכם זכויות – ולאף אחד אין את הזכות לשלול אותן מכם.
למידע נוסף על עבודה ביום העצמאות ויום הזיכרון, הכנסו לערכים באתר "כל זכות":
>> יום העצמאות
>> יום הזיכרון