לאחרונה התבשרנו שיום הבוחר מתקרב. הכנסת ה-20 התפזרה וב-9 באפריל 2019 נוכל לצאת, להצביע ולנצל את כוחנו, שמאפשר לנו פעם בכמה שנים להשפיע על עתיד הנהגת המדינה בכנסת ה-21.
בחירות הן זכות משמעותית לאזרח במדינה דמוקרטית כמו ישראל, בה כל אחד יכול לבחור ולהיבחר, בתנאי שהוא עומד בתנאי הסף. כדי לא להפסיד את ההזדמנות וכדי להגיע ליום הבחירות מוכנים, כדאי לקרוא את הפורטל המלא על הבחירות לכנסת באתר "כל זכות" כאן >>
לקראת הבחירות הקרבות, נעלה בבלוג של "כל זכות" סדרה של פוסטים, שיתנו מידע חשוב ושימושי. נתחיל בדבר הראשון שצריך לבדוק ולדאוג לו כבר עכשיו כדי שנוכל לממש בקלות את זכותנו לבחור – עדכון כתובת המגורים שלנו בתעודת הזהות.
עברתם דירה בשנים האחרונות?
הקפידו כבר עכשיו לבדוק אם הכתובת בתעודת הזהות שלכם עדכנית
שימו לב, כל בוחר יוכל לבחור בקלפי בה שובץ לפי כתובת המגורים הרשומה בתעודת הזהות שלו והקרובה לכתובת הרשומה בתעודת הזהות שלו.
לכן, רצוי לעדכן במשרד הפנים, כבר עכשיו, את כתובת המגורים העדכנית שלכם כדי שתוכלו להצביע בקלות ולא תצטרכו לנסוע מרחק רב.
לא עדכנתם כתובת מגורים?
עדיין תוכלו לבחור, רק שייתכן ותצטרכו לנסוע רחוק. בכל מקרה, אם תשהו במרחק של יותר מ-20 ק"מ מהקלפי אליה שובצתם, תוכלו לקבל ביום הבחירות כרטיס הלוך ושוב חינם בתחבורה הציבורית – אוטובוסים בין עירוניים ורכבת, כפי שקובע החוק.
כל הפרטים על הסעה ביום הבחירות נמצאת כאן >>
מי אינו יכול לבחור לכנסת למרות שהגיע לגיל 18?
• תושב ישראל הנמצא במועד הבחירות בחו"ל למעט אם שייך לאוכלוסיות מיוחדות כדוגמת עובדי מדינה, עובדי הסוכנות היהודית, ההסתדרות הציונית העולמית, קרן קיימת לישראל וקרן היסוד – השוהים דרך קבע בחו"ל מתוקף עבודתם.
• אזרח ישראלי שאינו רשום במרשם האוכלוסין כתושב.
• מי שבית המשפט שלל את זכותו להצביע.
• מצביע שמגיע עם מלווה שנכנס איתו אל מאחורי הפרגוד, אלא אם הבוחר עם מוגבלות פיזית, דבר שמקשה על ביצוע הפעולות הנדרשות להצבעה. ההכרעה ואישור כניסה למלווה אל מאחורי הפרגוד, תהיה של מזכיר הקלפי.
כל המידע על מלווה בקלפי נמצא כאן >>
• מי שבתעודת הזהות שלו חסרה הכתובת או תמונה מזהה (אלא אם היעדר תמונה הוא באישור משרד הפנים). חשוב להקפיד כי התמונה באותה תעודה אינה מושחתת ואינה תלושה מהתעודה, אחרת לא ניתן יהיה להשתמש בה.
כל המידע על הזכאות לבחור נמצא כאן >>