לאחרונה עלתה בכנסת דרישה להתערבות רבה יותר של הרשויות בגישה לתכנים בעייתיים או פוגעניים ברשת. הוויכוחים הערים סביב ההצעה נחתמו בשלב זה על ידי ראש הממשלה, שהביע חשש מההגבלות ומשמעותן על חופש הביטוי והגברת הרגולציה ועצר את תהליך קידום החוק.
אם כך, מה הם הכלים העומדים כבר היום בפני מי שמעוניין לחסום גישה של אוכלוסיות מסוימות, בעיקר ילדים, לתכנים בעייתיים?
חוק התקשורת קובע, כי ספקיות האינטרנט וחברות הסלולר, מחויבות לספק לכל מנוי שיבקש זאת, שירות של סינון אתרים ותכנים פוגעניים כמו פורנוגרפיה, הימורים, הסתה גזענית או לאומנית ומשחקים הכוללים אלימות. השרות ניתן לכל המנויים ללא כל עלות. באתר "כל זכות" ניתן לקרוא את כל הפרטים על שירות זה (כאן >>).
איך מקבלים את השירות?
כל מנוי של ספקית אינטרנט או חברת סלולר יכול לפנות ישירות לספקית האינטרנט וחברת הסלולר ולבקש כי יותקן עבורו שירות סינון עבור מנוי מסוים.
לא קיבלתם שירות למרות שביקשתם? תוכלו להגיש תלונה או בקשה למשרד התקשורת, שמוסמך להטיל עליהם קנס כספי.
אם לא קיבלתם שירות, נפגעתם או נגרם לכם נזק, תוכלו לפנות לבית המשפט בתביעה לפיצוי בגלל הפרת חובה זו.
הילדים שלכם נתקלים בתוכן פוגעני ברשת?
לא רק תכנים פורנוגרפיים עלולים להוות בעיה עבור הילדים שלכם בזמן גלישה ברשת; תמונות או סרטונים מטרידים, תכנים לא ראויים שעוברים מהסביבה הקרובה להם, תכנים גזעניים, אלימים ועוד. יש מה לעשות עם חסימתם גם עכשיו.
כדאי לדעת, אסור להפיץ תמונות, הקלטות או סרטונים בעלי אופי מיני ללא הסכמתו של האדם המצולם. זו עבירה של הטרדה מינית ופגיעה בפרטיות. כמו כן, אסור להפיץ תוכן כזה או לשתף אותו ברשתות חברתיות או בתוכנות מסרים, גם אם לא אתם צילמתם את החומרים אלא קיבלתם אותם מאחרים.
פרוט מלא של החוק ניתן למצוא כאן >>
נפגעתם? ניתן לפנות לאתר ממנו מופץ התוכן ולדרוש להסירו וניתן גם להגיש תלונה במשטרה כפי שמפורט כאן >>. במקרה שמדובר בקטינים, ניתן לפנות למוקד המשטרה הייעודי לכך – מוקד טלפוני 105, כפי שניתן לקרוא כאן >>, שם יושבים בעלי מקצוע מכל התחומים – משטרה, השירותים הפסיכולוגי והחינוכי.
לסיכום, היו קשובים למה שעושים ילדיכם ברשת ואל תהססו לבקש לעצמכם שליטה, אם הם בגיל המתאים. הסבירו להם ולגדולים יותר, מה הן הסכנות וכיצד הם יכולים להתמודד איתן, בעזרתכם ושמרו גם על עצמכם.
גלישה נעימה ובטוחה.