יום האישה הבינלאומי יצויין ברחבי העולם בחמישי הקרוב ובין כל מאמרי הדעה, הכותרות המפוצצות ותחושת השינוי הניכרת באוויר, חשוב לנצל יום זה ולהזכיר גם כמה מהזכויות הרבות שעומדות לרשותן של נשים בשלל תחומי החיים – ובייחוד בתחום התעסוקה.
למעבר למדריך 'כל זכות' בנושא זכויות נשים עובדות – לחצו כאן!
אז מה כדאי לדעת? ראשית, נשים עובדות זכאיות לחצי נקודת זיכוי נוספת– בשונה מגברים. זאת ועוד, אימהות זכאיות לנקודות זיכוי עבור כל ילד, עד לגיל 18, כאשר מספר הנקודות משתנה על פי הגיל. כל נקודת זיכוי שווה 2592 ₪ בזיכוי שנתי, כך שמדובר בלא מעט כסף שמגיע לכן.
לנשים זכויות תעסוקתיות רבות הנובעות באופן טבעי מתהליך ההריון והלידה. לנשים בהיריון, מותר להיעדר מהעבודה לצורך בדיקות מבלי שהדבר יפגע במשכורתן. מספר שעות ההיעדרות המותרות תלויות בהיקף המשרה והן יכולות להגיע עד 40 שעות במהלך תקופת ההיריון כולו. כמו כן, מעסיק לא יכול לפטר או לפגוע בהיקף משרתן של נשים בהיריון ללא היתר ממשרד העבודה ולאחר החודש החמישי חלות הקלות שונות על העסקתן. נזכיר, כי לאחר חופשת הלידה, נשים שהיקף העסקתן עומד על 174 שעות לפחות, זכאיות לשעת הנקה, במסגרתה ניתן להעדר מהעבודה כשעה ביום, מבלי לחשוש מפגיעה בשכר.
נזכיר, כי בכל הנוגע לתעסוקה החוק אוסר על אפליה במקומות העבודה וקובע כי לא תהיה אפליה על בסיס מגדרי. המצב במציאות אמנם שונה בהרבה מקרים אבל חשוב לדעת כי החוק עומד לצדכן במקרים הללו- כך למשל החוק קובע כי עובדים המועסקים בעבודה זהה יהיו זכאים לשכר שווה, ללא קשר למגדר.
רוצות לדעת עוד? לחצו כאן למעבר למדריך זכויות נשים עובדות באתר!