מספר ניכר של תלמידים מתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז ולקויות למידה שונות וזקוקים להתאמות מיוחדות בכדי להבטיח את הצלחתם בלימודים. אולם בעוד שמילים כמו 'אבחונים', 'רטלין' ואפילו 'התאמות' הפכו לעניין שבשגרה, כדאי לדעת – למתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז ישנן לא מעט זכויות אותן כדאי להכיר אשר רוכזו באתר באזור על לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז (אותו תוכלו למצוא כאן>>).
כך למשל, תוכלו למצוא מידע מקיף על האבחונים השונים אותם ניתן לבצע, בהם אבחונים בקופות החולים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז, אבחונים דידקטיים, אבחוני מוכנות לכיתה א', אבחונים פסיכודידקטיים, אבחוני הפרעות קשב, , הוראה מתקנת ועוד. כמו כן, כדאי לדעת כי משרד החינוך מממן בכל שנה מספר אבחוני הפרעות קשב וריכוז לתלמידים בכיתות ט' – י' ממשפחות המצויות בקשיים כלכליים. הזכאות למימון, נקבעת בידי ועדה מחוזית ועל פי המלצות בית הספר ולכן, הורים המעוניינים לשלוח את ילדם לאבחון נדרשים לפנות לבית הספר מהר ככל האפשר בכדי להגדיל את הסיכוי לקבל את המימון.
עוד במדריך, תוכלו לקבל מידע מקיף על אפיקי הסיוע במימון אבחונים אלה ובהתמודדות עתידית עם לקויות הלמידה והפרעות הקשב, בהם גמלת ילד נכה לילדים עם הפרעת קשב וריכוז קשה (ADHD), מימון אבחוני לקויות למידה ליתומים צה"ל וליתומים של חללי פעולות איבה. כמו כן, כדאי לדעת כי יתומי חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, עשויים להיות זכאים גם למימון שיעורי הוראה מתקנת. בנוסף, הורים לילדים המתמודדים עם לקויות למידה, עשויים להיות זכאים לנקודות זיכוי ממס הכנסה ולכן, מומלץ לבדוק ולממש את זכאותכם שעשויה לחסוך לא מעט כסף בתלוש המשכורת.
ומה עוד כדאי לדעת? לאחר ביצוע האבחונים ובהתאם לכל ילד, תיקבע במידת הצורך שורה של התאמות רלוונטיות במסגרת החינוכית אשר ילוו אותו מרגע האבחון ועד סיום שנות לימודיו. התאמות אלה, רלוונטיות לא רק עבור הבחינות השונות במהלך הלימודים ובכללן גם בחינות הבגרות, התאמות אלה רלוונטיות גם בעת ביצוע מבחנים בלשכת הגיוס של צה"ל, בבחינת התאוריה של משרד הרישוי, בחינת הפסיכומטרי ואפילו בבחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין ומועצת רואי החשבון. סטודנטים המתמודדים עם לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז, יהיו זכאים גם הם לשורה של התאמות במהלך לימודיהם וכמו כן, גם ולסיוע במרכזי תמיכה לסטודנטים עם לקויות למידה אותם מחוייבים להפעיל כלל מוסדות ההשכלה הגבוהה.
את המידע המלא תוכלו למצוא בכל עת ב'לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז' כאן >>