הפרה היסטוריה של כל זכות – גרסת אמתי קורן
אחרי כ- 25 שנות עבודה זכיתי ב- 2006 "לחגוג אקזיט" של חברת תפנסופט, אותה הקמתי בסוף 1999 בתפן שבגליל. מקום מוזר לסטרט-אפ אבל מאוד טבעי למי שגר מאז 1983 במעלות ובכפר ורדים. במחצית 2009 הגעתי לשלב בו הרגשתי שהגיע הזמן לעשות משהו חברתי. אחרי הרבה התלבטויות כולל חשיבה על מעבר להוראה (ממש לא מתאים לי) הגעתי למסקנה שאני עדיין טעון באנרגיה יזמית והדבר הנכון עבורי הוא לחבר את הניסיון היזמי / טכנולוגי שלי למטרה חברתית.
כחלק מההתלבטות הלכתי ב- 3/5/2009 (ככה רשום לי ביומן) לכנס ויקיפדיה ישראל להתרשם מעולם הויקי. פגשתי שם את ארז פרלמוטר (היום יו"ר כל זכות) שכמה שנים קודם היה בין היתר אחראי לשיווק תוכנת תפנסופט בישראל. ארז גם הוא איש היי-טק ותיק שבשנים 2008-2009 למד בתוכנית "כלכלנים חברתיים" מטעם שתי"ל בניהולו של ערן קליין, שמטעמה התנדב בעמותת סינגור קהילתי בירושלים. שם הוא נחשף לאתגר של מציאת מידע על זכויות כאשר מנסים לסייע לפונים לעמותה. לאור העובדה שכבר היה בשלבי הקמה של חברת הסטארט-אפ שלו RighTune לא היה לו זמן להרים את הנושא וגם הוא הגיע לכנס להתרשם ואולי למצוא שותף לרעיון ולדרך.
נתקלנו זה בזה ביציאה וארז הרים לי את אתגר הזכויות להנחתה. עד היום יש "ויכוח" מתי לקחתי על עצמי את המשימה. מה שמוסכם זה שבחודשים ספטמבר-אוקטובר 2009 ניהלנו הרבה פגישות עם מומחים בנושא, רובן בסיוע של ערן קליין משתי"ל. רוב המומחים שידרו סקפטיות לגבי היכולת לרכז את כל המידע על כל הזכויות בצורה שניתנת לשימוש ע"י אנשים רגילים שאינם משפטנים או עובדות סוציאליות. דווקא הסקפטיות חיזקה אצל שנינו את המוטיבציה, חידדה לנו את החשיבה והובילה אותנו לכתיבת תכנית "עסקית" למיזם שברור היה שהוא לחלוטין לא עסקי. קראנו למיזם ויקי-זכויות.
בסוף אוקטובר 2009 נסעתי ברכב ממעלות ליהוד עם עליזה, חברה לעבודה בחברת HP Software (לשעבר מרקורי), ושיתפתי אותה (לא בפעם הראשונה) במחשבות בקשר לוויקי-זכויות. בערך בצומת יגור היא הציעה לי להתקשר לדרור שניר שעבד עם שנינו בתפנסופט, ולשאול אותו אם הוא "פנוי להובלות". עד צומת העמקים (באותו זמן רק 2 מסלולים, 7 דקות בערך) סגרתי עם דרור את תנאי ההעסקה, מתווה טכנולוגי ו… יצאנו לדרך.
מוזמנים לקרוא את פרק ב'.