אבל על אדם קרוב מעלה את הנושא הכאוב של מוות במשפחה. אבל האם יש לכם זכויות במקרה כזה? ומהן בכלל? מדריך מיוחד באתר מוודא שלא תפספסו את מה שמגיע לכם.
כך למשל עולה מהמדריך כי אדם מתאבל זכאי ל-7 ימי היעדרות ממקום עבודתו, במקרה של מות קרוב משפחה מדרגה ראשונה. את שירותי הקבורה יממן הביטוח הלאומי, אך במידה וקרובי המנוח מעוניינים לקבור אותו בחלקה מיוחדת – הם יאלצו לשלם תשלום נוסף לחברת קדישא.
לאחר תקופת האבל, יש להתחיל בהתארגנות קדימה. לשם כך מסייעת המדינה בקצבת שארים. את הקצבה מקבלים אלמני הנפטר וילדיו, במידה ולא מלאו לאלה 18. אגב, במקרים מסוימים ילדי הנפטרים יכולים לקבל את הקצבה אפילו עד גיל 24, לכן כדאי לבדוק את הזכויות המלאות במדריך. כמוכן, שארים עשויים להיות זכאים לסדרה של הנחות בחשמל, בתחבורה ציבורית, בשירותי תקשורת ועוד.
ומה לגביי ירושות? לאחר מותו של אדם כל נכסיו עוברים לידי יורשיו, אך לא מדובר בהליך אוטומטי או מהיר. על מנת לממש את נכסיו של מי שנפטר יש להוציא צו קיום צוואה, במידה ויש צוואה או צו ירושה. הצו יעביר את נכסיו של הנפטר לרשות היורשים החוקיים, אך תהליך הוצאתו עלול לארוך כמה חודשים. על כן, כדאי לבדוק במדריך כיצד הדבר נעשה ולפעול במהירות. עד למימוש הצו יכולים היורשים הישירים של המנוחים למשוך מחשבון הבנק סכומים קטנים לצורך קיום וזאת גם באישור מנהל הסניף בלבד. היורשים עצמם נקבעים על פי הצוואה שהכין המנוח, ואם אין צוואה שכזו, תחולק הירושה על פי חוק הירושה.
את המידע המלא תוכלו למצוא במדריך. למעבר למדריך ולזכויות רבות נוספות לחצו כאן.